• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Sanderlendova lekcija Čelsiju!

"Crne mačke" nanijele senzacionalni poraz lideru - 3:0, golovima Onuohe, Gijana i Velbeka. Arsenal drugi poslije pobjede nad Evertonom (2:1).

 PREMIJER: Sanderlendova lekcija Čelsiju! Izvor: MONDO

Borba za titulu u Engleskoj će biti zanimljivija nego što je moglo da se pretpostavi pre samo nedelju-dvije.

Poslije 13 odigranih kola, Čelsi, Arsenal i Mančester junajted dijele samo tri boda, a ni Mančester siti sa šest bodova zaostatka nikako nije otpisan.

Zasluge za "zgusnut" raspored u vrhu pripadaju fudbalerima Sanderlenda, koji su bez najboljeg strijelca, Darena Benta, u nedelju popodne deklasirale Čelsi na Stamford Bridžu - 3:0!

Teško da bi se neko kladio na takav ishod. Tim Karla Anćelotija nalazio se u seriji od 11 prvenstvenih pobjeda na svom stadionu (ove sezone svih šest, uz gol-razliku 17:0), dok Sanderlend nije imao pobjedu u gostima iz šest pokušaja.

Međutim, povreda Džona Terija i suspenzija Mikaela Esijena (Lampard je duže vrijeme van stroja), učinile su Čelsi "tigrom od papira". Odvažni igrači Sanderlenda su to lijepo uvidjeli i bez pardona iskoristili. Sredina terena sa Žirkovim, Ramirešom i Mikelom, prinudni tandem štopera Ivanović - Fereira, rekonvalescent Drogba u špicu... Čelsi jednostavno nije ličio na sebe.

Gosti su poslije "ispitivanja snaga" i jalovih napada Čelsija krenuli u ozbiljnije napade oko 35. minuta.

Petr Čeh je prije prvog primljenog gola zabilježio četiri bravurozne odbrane, jedan šut otišao je tik pored stative, dok je Branislav Ivanović dobro prošao samo sa žutim kartonom, kada je kao posljednji igrač odbrane srušio Velbeka.

Činilo se da će "plavci" otići na odmor sa - sjajnih - 0:0, ali da ne bude tako postarao se Nedum Onuoha. Tamnoputi desni bek se u stilu Mesija prošetao kroz odbranu Čelsija i smireno plasirao loptu u donji lijevi ugao - 0:1.

Ništa se bitno nije promijenilo u nastavku. Prva brza akcija Sanderlenda, koju su dodavanjima "iz prve" izveli Velbek, Henderson i Gijan, završena je rutinskom realizacijom napadača iz Gane - 0:2.

Anćeloti je pokušao nešto da promijeni uvođenjem skromnog igračkog kadra sa klupe (Kalu, Mekehran, Kakuta), ali njegova ekipa nije mogla ni do prave šanse, a kamoli do gola nade.

Tužno veče za navijače aktuelnog šampiona "začinio" je Ešli Kol, čiji je očajan pas ka Petru Čehu presjekao Deni Velbek i tri minuta prije kraja postavio konačan rezultat.

Prethodni poraz kod kuće Čelsi je doživio 27. februara ove godine - 2:4 protiv Mančester sitija, dok je prethodni duel sa Sanderlendom na Stamford Bridžu (16. januara) završen je rezultatom 7:2!


Arsenal je na Gudison parku bio na putu da ostvari sigurnu pobJedu, ali je u poslJednjih četvrt sata morao da izdrži strahovit pritisak Everton.

Ne bi bilo čudo da je domaćin ponovio podvig Mančester junajteda sa gostovanja Aston Vili, ali na kraju nije mogao više od počasnog pogotka Tima Kejhila u 89. minutu.

Arsenal je tako "preskočio" Junajted i približio se Čelsiju na dva boda, s tim da "plavci" kod kuće sa Sanderlendom igraju poslJednju utakmicu 13. kola.

Tim Arsena Vengera je do trećeg uzastopnog trijumfa na gostovanjima u Premijer ligi (Mančester siti 3:0, Vulvs 2:0) stigao pogocima Bakarija Sanje u 36. i Seska Fabregasa u 48. minutu.

Sanja je zatresao mrežu na centaršut Andreja Aršavina, a Fabregas poslije kombinacije Denilson - Šamak. Samir Nasri je sredinom drugog poluvremena mogao da povisi na 3:0 poslIJe solo-prodora u stilu Dijega Maradone, ali je i Everton imao svoje šanse, preko Sahe, Pienara, Bekforda...

Kada je Kejhil iz blizine smanjio na 1:2, već je bilo prilično kasno da se učini nešto više i "karamele" su izgubile utakmicu poslije skoro dva mJeseca, odnosno sedam kola (tri pobJede i četiri remija).

REZULTATI 13. KOLA:

Everton - Arsenal 1:2 (0:1)
/Kejhil 89 - Sanja 36, Fabregas 48/

Čelsi - Sanderlend 0:3 (0:1)
/Onuoha 45, Gijan 52, Velbek 87/

subota

Aston Vila - Mančester junajted 2:2
/A. Jang pen 72, Olbrajton 76 - Makeda 81, Vidić 85/

Mančester siti - Birmingem 0:0

Njukasl - Fulam 0:0

Totenhem - Blekburn 4:2
/Bejl 16, 75, Pavljučenko 42, Krauč 69 - Nelsen 80, Žive 90/

Vest Hem - Blekpul 0:0

Vigan - Vest Bromvič Albion 1:0
/Mozes 70/

Vulverhempton - Bolton 2:3
/Fouli 69, Flečer 77 - Sterman ag 1, Elmander 62, Holden 67/

Stouk - Liverpul 2:0
/Fuler 56, Džons 90+1/

TABELA: Čelsi 28, Arsenal 26, Mančester j. 25, Mančester s. 22, Bolton 19, Totenhem 19, Sanderlend 19, Njukasl 18, Aston Vila 17, Stouk 16, Liverpul 16, VBA 16, Everton 15, Blekburn 15, Blekpul 15, Fulam 14, Vigan 14, Birmingem 13, Vulvs 9, Vest Hem 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC