• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović: Prvi put sam otišao navrat-nanos

Drugi pokušaj Stefana Babovića da ostavi trag u crno-bijelom dresu po mnogo čemu razlikuje se u odnosu na prvi, "klinački", od 2004. do 2006.

 Babović: Prvi put sam otišao navrat-nanos Izvor: MONDO

Tada, kao talentovani fudbaler iz omladinskog pogona, Babović je "umirao u ljepoti", teško prihvatao činjenicu da nekada mora da se takmiči i da nije suština predriblati rivala, već pobijediti. Zbog toga, nije uvijek bio prvi izbor trenera crno-bijelih u tom periodu, pa je avgusta 2006. zatražio ispisnicu i otišao u OFK Beograd, potom Nant, Fejnord...

Lekciju je naučio u inostranstvu i ove jeseni počeo da pokazuje razliku na mjestu gdje je sve počelo. U Humskoj.

U subotu, Partizan je pobijedio Javor sa 4:1, a levonogi ofanzivni vezista postigao je gol za 2:0, a potom i asistirao Kleu za 3:0.

"Što se mene lično tiče, boravak u inostranstvu me je dosta promijenio u shvatanjima igre, jer sam tamo naučio ono osnovno pravilo - da igram brže i jednostavnije, bez suvišnog zadržavanja lopte. Tu lekciju nisam znao kad sam bio mlad i zato sam navrat-nanos otišao iz Partizana, ali sam sada sazreo i želim mom klubu, koji mi je pružio drugu šansu, da vratim dobrim igrama, golovima i titulama", rekao je Babović, rođen 7. januara 1987. godine u nekad Ivangradu, a danas Beranama.

Ovaj "novi" Babović sve se češće i lakše uklapa u sistem mladog trenera Aleksandra Stanojevića.

"Šef Stanojević nam ni u jednom trenutku ne dozvoljava da se opustimo u igri, već od nas zahtjeva da meljemo svih 90 minuta, što se i trudimo da uradimo. Sve to zahtjeva odličnu fizičku spremnost, a mi je imamo, uz neosporni igrački kvalitet", kaže Babović i dodaje da je u takvoj postavci igre i njemu lakše da pokaže šta zna.

Ne želi da bude lažno skroman, bar kada je riječ o prikazanom u pobjedi nad Javorom.

"Neću da budem lažno skroman, pa ću otvoreno reći da sam zadovoljan svojom igrom, jer sam pored gola imao i asistenciju kod gola koji je postigao Kleo, ali najvažnije od svega je da mi igramo kolektivno i nastavljamo sa serijom pobjeda, koje nas vode ka proklamovanom cilju".

Do cilja, a to je titula i Kup, ima još mnogo da se igra.

"Idemo dalje, svjesni smo da je ovo tek trećina prvenstva i nema šanse da se opustimo i prokockamo sve ovo što smo do sada uradili. Ostajemo hladne glave i čvrsto sa obe noge na zemlji, što nam non stop i ponavlja kompletan stručni štab. Ne smijemo se zadovoljavati postignutim, već moramo težiti većim ciljevima, ali za ovu sezonu mislim da smo dovoljno učinili, ako osvojimo dva trofeja, pored plasmana u Ligu šampiona", podvukao je Babović.

On je debitovao za tim Partizana u sezoni 2003/04, sa svega 17 godina i 50 dana, a ljeta 2006. godine, sa odigranih 36 utakmica u crno-bijelom i četiri postignuta gola, prešao je u OFK Beograd, gdje je za narednih godinu i po dana odigrao 42 utakmice i postigao devet golova, što mu je donijelo i status "A" reprezentativca.

Za reprezentaciju Srbije, tokom 2007. godine, Babović je odigrao četiri meča.

Uslijedio je transfer u Nant, u zimskom prelaznom roku tokom sezone 2007/08 i među "kanarincima" zadržao se do početka sezone 2009/10 kada je pozajmljen holandskom Fajndordu. Za godinu i po dana u Nantu i to u drugoj francuskoj ligi, Babović je odigrao 33 utakmice, bez gola.

Za Fejnord prošle sezone, Babović je odigrao deset mečeva i postigao jedan gol, prije nego se prošlog ljeta drugi put obreo u Partizanu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC