• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Zlatan dovoljan za pobjedu

Sto sedamdeset peti okršaj za bodove Intera i Milana pripao je "rosonerima", golom Ibrahimovića iz penala, već u petom minutu.

 SERIJA A: Zlatan dovoljan za pobjedu Izvor: MONDO

Nespretan faul Marka Materacija na Ibrahimoviću i sigurna realizacija švedskog centarfora sa "bijele tačke", odlučili su utakmicu u korist Milana.

Nekadašnji as Intera odigrao je prvi gradski derbi u crveno-crnom dresu i zaslužio zvanje najboljeg na terenu. Njegov novi klub je pobjedom preuzeo prvo mjesto na tabeli od Lacija i poslije 12. kola stekao šest bodova prednosti u odnosu na bezopasni Inter.

Nije braniocima titule pomoglo ni isključenje Ignacija Abatea u 60. minutu. Za više od pola sata, kao ni prije toga, Snajder, Eto i ostali nisu uspjeli da stvore nijednu jedinu šansu.

Pored postignutog pogotka, Ibrahimović je prvo uz pomoć Robinja, a onda potpuno sam, uspijevao da drži zaposlenom kompletnu odbranu Intera. Znalački je držao loptu u nogama, šutirao i upošljavao saigrače u izglednim pozicijama.

Poslije njegovih pasova su golmana Kastelacija ugrožavali Flamini, Robinjo (poništen gol zbog ofsajda), sredinom drugog poluvremena i veteran Klarens Sedorf, čiji je šut iz trka, sa oko 20 metara iskosa, prošao desetak centimetara pored stative...

Ako je Inter imao neku priliku da izjednači, bio je to slobodan udarac Veslija Snajdera u 56. minutu. Iako je to više bila pozicija za centaršut, Holanđanin je tukao oštro i precizno, ali je Kristijan Abijati bio oprezan i uspio da izboksuje loptu u polje.

Milan, čijom su odbranom majstorski komandovali iskusni Alesandro Nesta i talentovani Brazilac Tijago Silva, mogao je da plati ceh gluposti svog beka Abatea, koji je ušao u koškanje sa Goranom Pandevim iako je već imao žuti karton. Sudija Taljavento obojici je dodijelio javnu opomenu, ali je Makedonac ostao na terenu, a Abate morao u svlačionicu.

Trener "rosonera" Masimilijano Alegri reagovao je uvođenjem Luke Antoninija umjesto Robinja, ubrzo je ušao i snažni Kevin Prins Boateng. Milanov "bunker" je do kraja utakmice lako izdržao stihijske napade Intera.

Kakav je bio ovaj "Derbi dela Madonina", najbolje govori podatak da je zabilježeno više oštrih startova i verbalno-fizičkih sukoba, nego šuteva na gol. "Zakačili" su se Ibrahimović i Stanković, zatim je Ibra đonom uletio u Materacija i prouzrokovao izmjenu, Metju Flamini sa leđa je oborio Snajdera kao da je reč o američkom fudbalu, dok na prekršaje Đenara Gatuza ne vrijedi trošiti reči...

Inter pod vođstvom Rafaela Beniteza igra slabo i neefikasno. Na posljednjih osam utakmica u Seriji A davao je jedan ili nijedan gol.

Milan je upisao sedmu pobjedu u posljednjih osam kola, uz poraz od Juventusa, pokazavši da će biti ozbiljan kandidat za titulu.

Što je takođe važno, "rosoneri" su prekinuli seriju Intera od tri pobjede u međusobnim okršajima, uz gol-razliku 8:1.

Pročitajte IZVJEŠTAJE sa ostalih utakmica!

TABELA: Milan 26, Lacio 25, Napoli 21, Juventus 20, Inter 20, Roma 19, Palermo 17, Udineze 17, Đenova 17, Sampdorija 16, Kjevo 16, Fiorentina 15, Katanija 14, Parma 14, Bolonja 14, Leće 12, Kaljari 11, Breša 11, Ćezena 11, Bari 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC