• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Pet puta po 0:1!

Čak pet utakmica 12. kola završeno minimalnim pobjedama gostiju. Prvi het-trik u sezoni - autor Nemanja Arsenijević.

 Superliga u brojkama: Pet puta po 0:1! Izvor: MONDO

Svašta se dešavalo u utakmicama 12. kola Jelen Superlige Srbije, ali i poslije njih.

Odavno se nije dogodilo da u jednom kolu bude toliko pobjeda gostiju i da sve budu završene identičnim rezultatom - 0:1. Poslije subotnjih 0:1 u Čačku (Borac - Smederevo) i u Beogradu (OFK beograd - Jagodina), sva tri meča odigrana u nedelju imala su isti ishod (Rad - Zvezda, Spartak - Vojvodina i Hajduk - BSK).

Partizan je nastavio da gazi. Crno-bijeli su zabilježili peti uzastopni trijumf i to opet ubjedljivo. Poslije "trojki" koje su ubacili Jagodini i BSK-u, nastradao je i ivanjički Javor - bilo je 4:1. Poslije duže pauze (od meča sa Borcem u Čačku u 5. kolu, 18. septembra) gol je ponovo dao Kleo, a u listu strijelaca upisao se i Radosav Petrović, što je njegov šesti gol u sezoni.

Gol koji je Javor dao Partizanu prvi je koji su crno-bijeli primili poslije tri meča. Partizan je ubjedljivo najefikasnija u ligi sa 27 golova.

Porazom u Humskoj, Javor je prekinuo niz od tri uzastopne pobjede.

U ovom kolu ukupno je postignuto 15 golova, što je solidan učinak, s obzirom na to šta je bilo u nekim ranijim kolima. Zanimljivo, na svakoj utakmici postignut je bar jedan gol.

Igrač koji je obilježio ovo kolo svakako je Nemanja Arsenijević, koji je dao tri od četiri gola Slobode Sevojno u pobjedi nad Čukaričkim - 4:0.

To je treća najubjedljivija pobjeda u ovom prvenstvu. Identičnim rezultatom Rad je slavio protiv Čukaričkog u 1. kolu i Vojvodina nad Borcem u 11. kolu takmičenja.

Crvena zvezda ponovo je slavila minimalcem. Protiv Rada 1:0, što je čak peti trijumf crveno-bijelih tim rezultatom u ovom prvenstvu od ukupno devet pobjeda.

Ovo kolo odnijelo je i dvije "trenerske glave". Nenad Milovanović je odlučio da se povuče sa mjesta trenera Borca posle devetog uzastopnog meča bez pobjede, a potom je to isto uradio i Dragan Miranović, dosadašnji strateg Spartaka, poslije poraza od Vojvodine u nedelju.

Inđija je konačno zabilježila prvi trijumf pod vođstvom Saše Nikolića, doduše mršav - 1:0 protiv Metalca, ali pobjedi se u zube ne gleda. Inđija je do sada, otkako je vodi Nikolić, imala dva remija i poraz od Spartaka.

OFK Beograd je u blagoj krizi. U posljednja četiri kola ima dva remija i uzastopne poraze. U subotu je na Karaburmi Jagodina odnijela sva tri boda, golom Vladimira Đilasa, koga je stručni štab suspendovao zbog nediscipline, ali je potom vraćen u tim i to je bio dobar potez.

Na listi strijelaca izdvojili su se Radosav Petrović iz Partizana i Miloš Trifunović (riješio meč protiv Rada) sa po šest golova, ali se na diobu drugog mjesta probio Nemanja Arsenijević iz Slobode Sevojno, koji je dao ukupno pet. Toliki je učinak i Miloša Dimitrijevića iz Rada i Voje Ubiparipa iz Spartaka.

U ovom kolu pokazana su tri crvena kartona - Milanu Kuzmanoviću iz Čukaričkog, Bobanu Dmitroviću iz Borca i Stevan Reljić iz Zvezde. Na meču protiv Rada isključen je i trener Zvezde Aleksandar Kristić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC