• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibrahimović: Bili smo prava ekipa

"Ova pobjeda je produkt fantastične igre moje ekipe. Poseban naglasak moram staviti na razdoblje od 60. minute kada smo igrali s igračem manje",rekao ibrahimović.

 Ibrahimović: Bili smo prava ekipa Izvor: MONDO

Šveđanin Zlatan Ibrahimović, golom iz penala u petom minutu, odlučio je 273. derbi Intera i Milana. Bivši igrač Intera ponovo je donio Milanu lidersku poziciju na tebeli,a gradskom rivalu su pobjegli na šest bodova.

"Ova pobjeda je produkt fantastične igre moje ekipe. Poseban naglasak moram staviti na razdoblje od 60. minute kada smo igrali s igračem manje, ali smo bili pametnija i lukavija ekipa koja je sačuvala prednost.Najopasniji smo bili u prvih dvadeset minuta. Osim pogotka smo pripremili još nekoliko odličnih šansi i šteta što barem jednu nismo realizovali za uvjerljivije vodstvo", bio je raspoložen poslije meča tvorac pobjede.

Masimiliano Alegri, trener Milana pobjedom je debitovao protiv gradskog rivala.
"Stvarali smo od početak pritisak na Inter. Bila je ovo intenzivna utakmica, teška za odraditi, ipak moji su igrači u svakom momentu bili pravi. Kada smo trebali, napadali smo, kada je bilo primarno odbraniti, učinili smo to", rekao je Alegri.

Na drugoj strani trener aktuelnog šampiona Italije i Evrope Rafel Benitez debitovao je porazom u "Derbiju dela Madonina".
"Nije nam bilo lako jer je Milan bio silno fokusiran, pogotovo kada su ostali s igračem manje. Čekali smo zadnje dodavanje u tih posljednjih pola sata, ali smo prečesto gubili loptu na sredini terena i nismo pravilno stvarali pritisak. Milan je bio bolji ispočetka, a nama ostaje žal što nismo iskoristili igrača više", rekao je Španac čija ekipa je prethodno slavila u tri uzastopna derbija, ali je vodio drugi trener, koji je sada na klupi Real Madrida.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC