• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalić ostaje na klupi Hrvatske do kraja SP u Kataru: Nije bilo dileme!

Autor mondo.ba

"Nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka saradnje", rekao je hrvatski selektor.

 Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske do 2022. Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) potvrdio je u četvrtak dogovor predsjednika Davora Šukera i Zlatka Dalića, selektora "kockastih" o produženju saradnje do kraja Svjetskog prvenstva koje će biti održano krajem 2022. godine u Kataru.

Možda će vas zanimati

Dalićev dosadašnji ugovor trajao je do ovoga ljeta, a novim HNS je osigurao usluge "srebrnog" selektora do kraja 2022. godine. U tom razdoblju, Dalića s "vatrenima" čekaju brojni izazovi - novo izdanje Lige nacija, kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022, a idućeg ljeta Hrvate očekuje i nastup na odgođenom EURO 2020. Kruna bi bio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje bi Hrvatska branila srebrnu medalju iz Rusije.

"Za nas nijednoga trenutka nije bilo upitno da će Dalić voditi ekipu na EURO 2020. idućeg ljeta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili saradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. Dalić je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor, i lako smo dogovorili sve detalje oko nastavka saradnje. Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao selektor i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uslove za rad, kao što je bilo i do sada", izjavio je Šuker, a prenijela agencija "Anadolija".

Dalić se prije svega zahvalio Šukeru i rukovodstvu HNS-a na iskazanom povjerenju.

"Kako se odvila situacija s epidemijom i odgađenjem Evropskog prvenstva na iduće ljeto, složili smo se da ima smisla zaokružiti cijelu priču do Svjetskog prvenstva 2022. godine. Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka saradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije, i dok god se tako osjećam, s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju", istakao je 53-godišnji trener.

Dalić je tokom karijere vodio Varteks, Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, Al-Faisali, Al-Hilal, Al-Ain, da bi 2017. godine preuzeo reprezentaciju Hrvatske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC