• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ARGENTINA: River Plata skinula prokletstvo

U najvećoj utakmici argentinskog fudbala River Plata pobijedila Boku juniors 1:0. Strijelac bivši igrač Boke. Prva pobjeda Rivera poslije tri godine.

 ARGENTINA: River Plata skinula prokletstvo Izvor: MONDO

Tri godine mučili su navijači Boke juniors tifoze najvećeg rivala River Plate. Šest uzastopnih mečeva River Plata nije uspjela da dobije Boku.

Sve do srijede uveče. U posljednjoj utakmici 14. kola Aperture, River Plata je pobijedila Boku Juniors 1:0 (0:0), a strijelac jedinog pogotka bio je - kakve simobolike - bivši igrač Boke Džonatan Maidana u 54. minutu.

Na našem sajtu www.mondo.rs pogledajte gol.

Zanimljivo je da je na klupi Rivera na ovom mječu sjedio Huan Hose Lopes, koji je do nedavno bio trener juniorskog tima. Prošle nedelje smijenjen je Anhel Kapa, ali niko nije želio da sjedne na užarenu klupu River Plate.

Bez obzira na njihov derbi, koji je uvijek više od igre, najpopularniji argentinski klubovi River i Boka grcaju u argentinskom prvenstvu.

River je prvi put u svojoj istoriji blizu ispadanja iz elitnog društva u istoriji. O ispadanju iz najvišeg ranga argentinskog fudbala odlučuju rezultati kluba u posljednje tri sezone, a oni su poražavajući za River Platu, koja je do sada osvojila 33 titule prvaka Argentine.

Čelnici River Plate tolerisali su Kapi loše rezultate do nedeljnog meča sa novajlijom u ligi, Ol Bojsom. Pošto je River izgubio (0:1) uslijedio je otkaz šefu struke, a do izbora njegovog nasljednika na klupi će sjediti dosadašnji trener omladinskog pogona Huan Hose Lopez.

Ovom pobjedom River je došao na osmu poziciju i sada ima 21 bod, a Boka je i dalje na 15. mjestu sa 17 bodova.

Na www.mondo.rs, takođe pogledajte atmosferu sa ovog derbija.


Ova dva kluba odigrala su do sada 187 mečeva - Boka je pobjeđivala 68 puta, River šest mečeva manje, a 47 puta je bilo neriješeno.

Inače, ovaj derbi je trebalo da bude odigran 7. novembra, ali je odložen zbog smrti bivšeg predsjednika Argentine Nestora Kirhnera.

Odigran je pred oko 65.000 gledalaca, a meč je obezbjeđivalo oko 1.500 policajaca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC