• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka se nastavlja, "večiti" na Brdu i u Čačku

Šampionska trka udvoje se nastavlja. Vodeći tandem, Partizan i Crvenu zvezdu, u 27. kolu očekuju teška gostovanja na Banovom Brdu i u Čačku.

 Trka se nastavlja, "večiti" na Brdu i u Čačku  Izvor: MONDO

"Ostalo je još 30 dana do kraja prvenstva. Očekuje nas još jedno finale, ovoga puta na Banovom Brdu. Jasno je šta nas interesuje u toj utakmici. Uradićemo sve da osvojimo nova tri boda koja bi nas približila cilju... Čukarički je dobra i organizovana ekipa, koja igra napadački. Oni uvek žele da se nadigravaju, a na klupi imaju sjajnog stratega Dragoslava Stepanovića. Jasno je da nas ne čeka lak posao", izjavio je trener Partizana Slaviša Jokanović.

Šef stručnog štaba crno-belih naveo je da za duel sa Čukaričkim ne računa na povredjenog Brazilca Žuku, kao ni na štopera Milana Vješticu, ali da će u kombinaciji za sastav biti Stevan Jovetić, odnosno Nemanja Rnić.

"Jovetić je odradio tri poslednja treninga. Danas imamo još jedan, a posle toga ću biti siguran da li će moći da igra, ali već sada su velike šanse da će on predvoditi naš napad", rekao je Jokanović i dodao da se i Nemanja Rnić oporavio i da je trenirao ove nedelje.

Crno-beli su u prvom delu šampionata odigrali dva meča sa Čukaričkim. U prvom su slavili na Banovom Brdu sa 3:0, dok su u drugom na svom stadionu uzeli samo bod - 1:1. Ekipi Dragoslava Stepanovića, sa druge strane, bodovi na ovom meču neophodni su zbog osvajanja četvrte pozicije i plasmana u evropskih takmičenja.

Jedini konkurent Partizana u borbi za titulu Crvena zvezda gostuje Borcu. Zvezda je u prvom delu šampionatu odigrala bez golova u Čačku, dok su u Beogradu crveno-beli trijumfovali sa 4:0. Zvezda trenutno zaostaje tri boda za Partizanom, dok Borac "juri" bodove kako bi pretekao Čukarički u borbi za četvrto mesto na tabeli.

"Očekuje nas tradicionalno teško gostovanje u Čačku, protiv Borca koji ume da igra sa Zvezdom. Bliži se kraj prvenstva i nemamo više prostora za kalkulacije. Na utakmici protiv Vojvodine pokazali smo da se nalazimo u dobrom periodu i imamo dosta samopuzdanja. Verujem da smo sposobni da dodjemo do tri boda", poručio je trener Aleksandar Janković.

Trener Zvezde je istakao da je Borac kvalitetan tim sa nekoliko iskusnih igrača i veoma dobrim trenerom.

"Veoma cenim trenera Milovana Rajevca, čije ekipe su uvek imale prepoznatljiv stil igre. Borac ima nekoliko bivših internacionalaca i to je tim koji ume da igra na rezultat", naveo je Janković, koji za subotnji meč neće moći da računa na suspendovanog Nikolu Trajkovića, a pod znakom pitanja je i igranje Nenada Milijaša zbog problema sa preponama i golmana Ivana Randjelovića koji je bio bolestan.

Čačani će u duel sa beogradskim klubom ući bez Aleksandra Jevtića i Dragana Dragutinovića koji će pauzirati zbog žutih kartona.

U ostalim utakmicama 27. kola trećaplasirana Vojvodina dočekaće "fenjeraša" Bežaniju, koja ima još samo teoretske šanse za opstanak u eliti, dok će u derbiju začelja OFK Beograd sa novim trenerom Mihailom Ivanovićem gostovati ekipi Banata u Zrenjaninu. Sastaju se još u Lučanima Mladost i Napredak, odnosno u Smederevu istoimeni tim i kulski Hajduk.

Svet utakmice 27. kola Meridijan Superlige igraju se u subotu od 16 sati.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC