• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvojica dječaka sa ove fotografije su danas zvijezde Premijer lige, a treći montira prozore po Engleskoj

Autor Milutin Vujičić

Čudni su putevi...

 Mejson-Maunt-Kristijan-Pulisic-i-treci-djecak-koji-sada-montira-prozore-Celsi-FOTO Izvor: Twitter/Chelsea FC

Roman Abramovič je prethodnih godina mnogo uložio u fudbalsku akademiju Čelsija i to konačno počinje da mu se isplaćuje pošto su ove sezone, kod trenera Franka Lamparda, ogroman teret iznijeli igrači koji su ponikli u mlađim kategorijama kluba sa "Bridža".

Jedan od njih je Mejson Maunt, koga vidite lijevo na fotografiji iznad, Čelsi je otkrio da je i 60 miliona funti plaćeni Kristijan Pulišić bio u fudbalskoj akademiji i nalazi se pored njega.

Samo, ko je treći dječak?

Naravno, ne mogu svi da postanu uspješni fudbaleri, nekima se jednostavno kockice ne poslože kako odrastaju, pa je tako riđokosi momak koji je sa Mauntom trenirao u Čelsiju danas daleko od nivoa nekadašnjih saigrača.

On se zove Tom Karlton i igra amaterski fudbal za Hern Bej, u osmom rangu engleskog fudbala, pa pored toga ima i regularni posao od koga može da živi - montira prozore.

"Nisam ni znao da je Pulišić bio kod nas dok nisam vidio tu fotografiju. Kad ste u tim godinama - svi smo isti, svako je mogao tu da bude. Kada odrastete vidite ko je uspio, a ko nije. On je tu bio na probi", ispričao je Tom Karlton za "The Athletic".

Pulišić se nije zadržao u Čelsiju i vratio se u SAD, potom prešao u Dortmund kao 16-godišnjak, da bi ga u zimu 2019. godine "plavci" doveli i u prvoj sezoni odužio se sa 11 golova.

Izvor: Twitter/@ChelseaFC

Karltonov životni put je bio potpuno drugačiji. Sa samo šest je došao u Čelsi, proveo narednih osam godina u opremi kluba sa "Bridža", zajedno sa Mauntom i Deklanom Rajsom, međutim nije napredovao i došlo je do prekida saradnje.

"Bili smo bliski kao klinci, Mejson i Deklan, nas još nekoliko. Trenirali smo triput nedjeljno i to je sve što smo znali. Bilo mi je teško kada smo raskinuli", prisjetio se Kalrton.

Potom je prešao u Vest Hem, a onda u Kočlester i Hern Bej…

"Ljudi ne razumiju, bio sam sa njima i to sam mogao da budem i ja", rekao je Karlton koji priznaje da mu nije lako da gleda u fotografiju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC