• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprijatna pitanja i vruć doček za Gvardiolu: Mojes je ovo radio sa Džonsom, Velbekom i Januzajom!

Autor N.J.

Jedan od kreatora raspoloženja na ostrvskoj sceni, Oliver Holt, ispratio je osvajača "triplete" iz sezone 2018/19 u Portugaliju naslovom: "Gvardiola MORA da osvoji Ligu šampiona". Doslovce.

 Pep-Gvardiola-taktika-za-Lion-i-izjave-posle-poraza-Mancester-sitija-Mojes-je-ovo-radio-sa-Dzonsom Izvor: Guliver, Nathan Stirk/Getty Images Europe

"U ovom takmičenju, taktika nije najvažnija stvar", odgovorio je pomalo drsko sinoć, nevoljan da uđe u polemiku sa engleskim reporterima iz Lisabona, koji su želeli da znaju zbog čega je Pep Gvardiola ponovo izveo nesvakidašnju postavu u najvažnijim mečevima sezone.

Oni koji su poraz Mančester sitija od Liona, uz dva gola maestralnog Muse Dembelea i jednako maestralan promašaj Rahima Sterlinga, posmatrali staloženo i doživeli racionalno - primetili su brzo da je nova Gvardiolina taktička egzibicija u eliminacijama završena novom eliminacijom u četvrtfinalu.

JEDNOM JE TAKO VEĆ "IZNENADIO" SOLSKJERA SA TROJICOM POZADI...

Izvor: Guliver/Getty Images

Oni koji su dosta teže podneli scene sa "Žoze Alvalade" stadiona, pamteći kako je tim od milijardu evra prolazio protiv Totenhema, Liverpula i Monaka - primetili su brzo da je isti rezultat u Ligi šampiona Dejvid Mojes ostvario sa Filom Džonsom, Danijem Velbekom, Krisom Smolingom, Darenom Flečerom i Adnanom Januzajom na terenu.

Na kraju sezone u kojoj će najvažnija pobeda Sitija biti ona u Lozani, u utakmici sa agentima UEFA, najskuplji trener sveta susreo se po povratku u Mančester sa najžešćim nezadovoljstvom navijača klubova u kojima je radio i najevidentnijim nepoverenjem javnosti zemalja u kojima je živeo.

Svestan da bi to mogao biti slučaj, on je po završetku "press" konferencije sinoć iskoristio obavezan intervju zvaničnom distributeru Lige šampiona na Ostrvu i pristao da objasni sporne taktičke zamisli, kojima ništa dobro nije postigao u nadmudrivanju sa kolegom Luisom Garsijom.

Na Lionovu uobičajenu postavku sa trojicom štopera, Katalonac je odgovorio istom, u kojoj ni njegovi igrači ne znaju kada su poslednji put nastupili. Nije bila potrebna tragična reakcija odbrane Sitija kod prvog gola Maksvela Kornea, da bi se stekao utisak o nesigurnosti poslednje i neuigranosti srednje linije tima.

"ŽELELI SMO DA POKRIJEMO NAŠE SLABE TAČKE"

Kada se potom, na izjednačujući pogodak kapitena "građana" Kevina De Brujnea početkom drugog dela, nadovezao i hronično nesigurni Ederson reakcijom koju nikakva veština u slanju dugih pasova ne može opravdati, utisak o posledicama Gvardiolinih izbora na samopouzdanje ekipe postao je samo jasniji.

Posle svega, Sterlingov promašaj karijere bio je poput okidača - jednima da ne prećute pitanja, drugima da preteraju sa osporavanjem.

"Ono što smo želeli da postignemo je da pokrijemo naše slabe tačke", obrazložio je u razgovoru za kanal "BT sport".

"Takođe, namera je bila da pariramo na mestima gde su oni najjači".

Dok se novinar, verovatno, u sebi pitao ko su slabe tačke u timu na koji je utrošeno 779 miliona funti od Gvardiolinog dolaska iz Minhena, on je nastavio…

"Napadali su naše linije veoma dobro i nismo želeli da im ostavimo prostora za to. Zbog toga smo menjali", zaključio je.

NA PROLEĆE - PROSLAVA DESET GODINA "VEMBLIJA"!

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

U sezoni 2019/20, koju je pandemija korona virusa prekinula u Francuskoj, a prolongirala u Engleskoj, Siti je do sinoć samo dva puta izašao sa trojicom pozadi.

Pripremajući odgovor Oleu Gunaru Solskjeru za vezane poraze od Junajteda na "Etihadu", ligaški iz decembra rezultatom 1:2 i januarski u polufinalu Liga kupa 1:3, Gvardiola je na gostovanju Šefildu 21. januara izveo postavu u formaciji 3-4-2-1 i ostvario pobedu golom Serhija Aguera u 73. minutu.

Nakon što je generalka uspela, Siti je nastupio sa trojicom štopera već 29. januara u trećem uzastopnom gradskom derbiju kod kuće i doživeo treći uzastopni poraz. Ovog puta u polufinalu FA kupa, a rezultat je bio 0:1.

Do dolaska u Portugaliju na završnicu Lige šampiona, Gvardiola više nije "rušio" četvorku isred Edersona, pa ni u revanš utakmici osmine finala sa Real Madridom, posle koje je plavi deo Mančestera sa odobravanjem primio vesti iz Torina o eliminaciji Kristijana Ronalda.

Od tog dana, dobar deo engleske javnosti smatrao je da više ne postoje prepreke na putu ka najvrednijoj evropskoj tituli i bukvalno zahtevao od Gvardiole da tuda povede i Mančester siti, podsećajući ga koliko je prošlo vremena od kada je njime poslednji put prošao sa Barselonom.

Jedan od kreatora raspoloženja na ostrvskoj sceni, novinar i autor više knjiga o fudbalu i Formuli 1, Oliver Holt, ispratio je osvajača "triplete" iz sezone 2018/19 u Portugaliju naslovom: "Gvardiola MORA da osvoji Ligu šampiona". Doslovce.

"NEĆU DA PRIČAM O TOME, ISPAŠĆE DA SE ŽALIM..."

Izvor: Guliver, Pool/Getty Images Europe

Dogodilo se...

"Trebalo nam je vremena da probijemo blokadu i povratimo samopoštovanje, na početku smo se mučili, ali smo posle dobro napadali u istoj toj postavci", nastavio je da pobija tezu o još jednoj taktičkoj egzibiciji koja je naslavno završena.

"Stvarali smo šanse, postigli smo majstorski gol", podsetio je, a onda naglasio Sterlingov zicer kao preloman:

"Nismo dali jedan posle toga, a primili smo dva. Mislim da se u toj situaciji videla cela naša sezona. Jednostavno morate biti perfektni. Kreirali smo prilike, uradili smo sve što smo mogli, ali nažalost ponovo smo ispali", objasnio je (ili relativizovao) četvrtu eliminaciju pred polufinalom Lige šampiona, koje je igrao u svakoj od tri sezone u Minhenu…

Svestan da ga na proleće čeka proslava desetogodišnjice od druge titule prvaka Evrope osvojene sa Leom Mesijem, još jednom je naglasio da uzrok nije u njemu, već…

"Imam utisak da smo uradili mnogo toga dobrog, ali da jednostavno nije bilo dovoljno. U ključnim momentima nije bilo dovoljno. Zato nas nema tamo", rekao je za kraj intervjua, u kom nije želeo da spekuliše oko odluke holandskog sudije Danija Makelija, da ne iskoristi VAR pogodnosti i proveri da li je postojao faul Dembelea nad Žoaom Kanselom u akciji kod drugog gola francuskog tima.

"Ne znam, ne želim da pričam o tome u ovoj situaciji, to bi bilo kao da se žalim ili tražim izgovore, a ispali smo", bilo je sve što je još rekao. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC