• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šefe, imam ideju: Pariz zove huligane na prazan stadion, ulaz je samo 15 evra!

Autor Nikola Janković

Da im se u nedjelju ne bi ponovila neprijatna "proslava" sa ulica, policija francuske prestonice pozvala je navijače da gledaju finale na "Parku prinčeva". Naplatiće im i ulaz.

 Finale-Lige-sampiona-2020-Navijaci-PSZ-a-placaju-15-evra-da-gledaju-utakmicu-na-video-bimu Izvor: UEFA - Handout/Getty Images Europe

Neko je u policiji sigurno ponosan na ovu ideju.

U Parizu su, poslije neprijatne "proslave" najvećeg uspjeha u istoriji najpopularnijeg fudbalskog kluba iz tog grada, došli na ideju kako da spriječe - ili bar ublaže - posljedice eventualne "reprize" za vikend.

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, UEFA - Handout/Getty Images Europe

U ovom trenutku znamo samo da će Pari sen Žermen igrati finale Lige šampiona u sezoni 2019/20, kasnije večeras saznaćemo protiv koga (ostanite uz Mondo, pratićemo meč UŽIVO), ali će dilema o ishodu najvažnije utakmice od osnivanja "svetaca" 1970. godine potrajati sve do nedjelje uveče.

Da im već oko ponoći ne bi ponovo gorjeli automobili, padala rasvjeta, pucala stakla na izlozima i letjele stolice po baštama restorana, u prestonici Francuske došli su na ideju da nezgodne pristalice šampiona zemlje okupe na praznom stadionu i tako ih, koliko-toliko, drže pod kontrolom.

To što utakmice u nedjelju uveče na "Parku prinčeva" neće biti i što će slika iz Lisabona biti prikazana na "video bimu", nije značilo i da je ulaz slobodan, naprotiv. Za ovu alternativnu verziju finala Lige šampiona prodavaće se karte po cijeni od 15 evra, što se može shvatiti i kao "osiguranje" za eventualnu materijalnu štetu.

Štete je bilo na ulicama "Grada svetlosti" prethodne noći, kada su huligani rušili sve pred sobom od sreće što je njihov tim deklasirao Lajpcig i otišao korak dalje od maksimuma iz sezone 1994/95, kada je legendarni Žorž Vea poveo Pari sen Žermen do polufinala Lige šampiona.

Ova generacija "svetaca", u koju je uloženo dvije milijarde evra za devet godina, otišla je korak dalje, u finale. Pitanje je, međutim, da li će u njemu moći da računa na svog lidera i najskupljeg fudbalera u istoriji, Nejmara Žuniora.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC