• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović se poslije poraza nije pojavio na konferenciji za novinare, evo i zašto!

Autor mondo.ba

Direktor FK Sarajevo Sabrina Buljubašić u videu koji je objavio klub sa Koševa objasnila zašto se trener Sarajeva nije pojavio na konferenciji za novinare poslije poraza od Dinamo Bresta.

 FK Sarajevo poruka poslije poraza Dinamo Brest - Sarajevo 2-1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ekipa Sarajeva eliminisana je od Dinamo Bresta u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je u Bjelorusiji poražena 2:1.

Osim dva brzo primljena gola na startu prvog, potom i drugog poluvremena, jedan od razloga poraza je i poništen pogodak Ahmetovića u 54. zbog nepostojećeg ofsajda.

Nakon što je kiparski sudija Sotiriu označio kraj okružili su ga fudbaleri i pojedini članovi stručnog štaba Sarajeva, zbog čega je predstavnik kluba Emir Hadžić zaradio i crveni karton, a protesti kluba sa Grbavice se očigledno nastavljaju.

Trener Vinko Marinović nije se pojavio na zvaničnoj konferenciji za novinare poslije utakmice, a kako je kasnije objašnjeno iz bordo kluba ne radi se o nekoj grešci ili slučajnosti, već o protestu Sarajeva.

Šampion Bih na svom Youtube kanalu objavio je video u kojem direktor Sabrina Buljubašić objašnjava ovaj potez i izražava protest protiv odluke sudija kojom je oštećeno Sarajevo.

Pokazujući na svom telefonu situaciju kod ofsajda Buljubašićeva je istakla da nikada nije u životu vidjela ništa slično.

„Pobrinućemo se da UEFA sazna sve detalje sa ovog meča. Večeras smo opljačkani i ostali smo bez mogućnosti da se takmičimo. Želimo da pošaljemo poruku jer smatramo da fudbal mora da bude snažniji i želimo da zaštitimo svoj tim od ovakvih stvari, inače će fudbal da izgubi smisao a nama će ostati samo frustracije. Ovo mora da bude poruka, pobrinuću se da o ovome sazna UEFA, navijači i javnost ne samo u BIH, već širom svijeta“, rekla je Buljubašićeva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC