• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je gromada od kluba i treba da nas poštuju: Stanojeviću teže sad nego prije 10 godina, najavljuje ofanzivu!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Trener crno-belih je opširno govorio pred meč njegovog tima protiv Rada.

 Aleksandar Stanojević FK Partizan gromada od kluba treba da nas poštuju Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/Screenshot

Partizan je na novom početku. Silna dešavanja u Humskoj od poslednjeg meča u Superligi učinila su da se poraz od Vojvodine u Novom Sadu već čini kao dalja prošlost.

U međuvremenu je ekipu crno-belih preuzeo Aleksandar Stanojević i on će u subotu uveče imati svoj "drugi debi" na klupi Partizana.

Partizan će dočekati ekipu Rada, baš kao i pre 10 godina kada je Stanojević prvi put bio u ovoj ulozi.

"Malo smo povećali broj treninga, da bismo se upoznali, da igrači vide šta želim. Za to mi je potrebno vreme. Generalno sam odradio samo jedan trening sa celom ekipom, zbog odlazaka igrača na mečeve reprezentacija. Imamo problem da se Brežančić povredio tokom ovih treninga i neće biti spreman za neki naredni period, svi ostali su zdravi", počeo je Stanojević na konferenciji za medije.

Zdrav je i Sejduba Suma, ali njega neće biti u dva naredna kola zbog crvenog kartona dobijenog protiv Vojvodine.

Stanojević je poslednji meč Partizana vodio u smiraj 2011. godine, a kada je dolazio u proleće 2010., Partizan je imao četiri boda zaostatka za Zvezdom. Do kraja sezone su crno-beli uspeli da preokrenu stvar i osvoje titulu, dok je već sada zaostatak šest bodova. Na pitanje koja situacija je teža, Stanojević ne želi previše da govori.

"U Partizanu nikad nije lako i ne volim da poredim vremena. Mislim da je sada teža situacija, jer je Zvezda već neko vreme dominantnija u prvenstvu."

Stanojević je bio upitan i o tome očekuje li da Partizan dobije korektno i fer suđenje, nakon nedavnih dešavanja i Partizanovog bojkota Fudbalskog saveza Srbije.

"Nadam se da će biti fer i korektno suđenje, da će poštovati ovakvu gromadu od kluba. Uz svo poštovanje svih, ipak smo mi Partizan. Tako je i u Španiji, sa Barselonom i Realom. Verujem da će svi poštovati ovu veličinu kluba i to je prirodno i normalno."

Izvor: FK PARTIZAN

Partizan je za vreme mandata Sava Miloševića igrao dosta mečeva u kojima je gubio stečenu prednost. Novi trener crno-belih, međutim, ne želi da previše misli na to.

"Veliki je pritisak kad igrate u Partizanu, strah od neuspeha postoji. To rešavate glavom, u fudbalu nema garancije da ćete pobediti i najbolji klubovi su gubili u finalima Lige šampiona preokretom. Bitno je da se fokusiramo na utakmicu, da ne razmišljamo o tome previše."

Čini se da se nazire koja dvojica štopera će početi meč protiv Rada, kao i koji stranci će biti na terenu.

"Vitas i Banjak su u prednosti jer su igrali nekoliko utakmica zajedno. Za sada su oni prva opcija, ali videćemo, možda dođe još neko pojačanje na toj poziciji. S obzirom da sada imamo pet stranaca, Suma je dve utakmice kažnjen i znamo koga ćemo tu koristiti. Volim da rotiram, tako da ne znači da će Banjak uvek biti siguran pozadi. Možda ako dođe neki štoper, možda nekad četiri stranca budu samo ovi napred, tako da sve zavisi."

Izvor: MN PRESS

Tu se nije završila priča o Partizanovim defanzivcima.

Stanojević o nadolazećim igračima

"Zadovoljan sam Denisom Stojkovićem i Nikolom Čolićem. Nikola Štulić je danas opet dao gol za omladince. Tako da pratimo omladince, pratimo njihov rad. Prvo treba da budu ponosni da igraju za Partizan, za bilo koji njegov tim. Moramo da smo svesni toga i svaki trening i utakmica su bitni. Oni to moraju da shvate i da žive sa tim. videćemo kako će se oni snaći u budućnosti."

"Gledao sam utakmice Vujačića za Crnu Goru, igrao je dobro. Čak je bio i u timu kola Lige nacija. Generalno, došao sam, a nisam ga još nijednom video na terenu i ne mogu sad da sudim. Ne volim velike promene usred sezone, još treba da ga upoznam. Igraće najbolji, ali drago mi je da se vraća u ritam", pričao je Stanojević o štoperu, a potom se okrenuo i novom beku.

"Generalno volim da imam različite tipove igrača. Planirao sam da dam šansu Brežančiću na levom beku, jer ima ofanzivnije karakteristike, kao i Lutovac desno. Koristio bih i Brežančića, da. Miljković je dosta dobro spreman, videćemo za sutra još, imamo još nekih nedoumica. Moramo da pravimo balans. Ako ne igra Šćekić, onda smo niži i treba da to kompenzujemo drugde i slično. To ćemo još odlučiti, ali Miljković je spreman."

"Moja je želja da iz poslednje linije počinjemo napade, da "igramo", da imamo takve igrače koji to žele. Za sada nemamo idealnu poslednju liniju, ni idealan tim. Nemamo vremena da previše menjamo i rotiramo. Videćemo. Radili smo dosta analiza i treninga. Mislim da sam celom timu predočio dosta toga i nadam se da su prihvatili bar 20-30 posto toga. Malo je vremena."

Stanojević je rekao da je Vladimir Stojković spreman i da ima rutinu mečeva, da mu igrači veruju, dok je za mladog Aleksandra Popovića bio nešto opširniji.

"Zadovoljan sam što sam video od njega, vidim da mu igrači veruju, vidim da mu trener golmana Jovšić veruje. Ne volim da neko brani jer je "bonus", volim da je neko kvalitet. Želim da dođemo u situaciju da neko brani jer to zaslužuje, a ne jer je "bonus"".

Trener Partizana kaže da je ovaj tim selektiran tako "da vam je nametnuto da igrate na određeni način" i navodi da želi da njegov tim ima više ofanzivaca u završnici napada.

"Imate Sadika i Matića koji su slični, ali možda i oni mogu da igraju zajedno. Možete da igrate i samo s jednim napadačem, ali bitno je koliko imate igrača u samoj završnici i odakle dolaze. Ne moraju sve da budu klasični napadači. Igraćemo sa više napadača, ofanzivnijih, a da li će biti dva klasična špica ili ne, videćemo. Malo sam skučen sa menjanjima, ali ne znači da nisam zadovoljan tim", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Meč Partizan - Rad igra se u subotu od 20.00 uz prenos na TV Arenasport 1.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC