• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čast Piksiju, ali Vidić je hvatao za gušu: Tako mora da radi vođa!

Autor Neša Petrović

Gost MONDO rubrike "Mojih Top 11" je nekadašnji centarfor Jugoslavije Bora Cvetković. Igrao je sa velikanima I dobro zna kakav je vođa potreban ekipi.

 Mojih 11 Bora Cvetković Izvor: MN PRESS

Srpska fudbalska reprezentacija u svakoj generaciji je imala lidera koji je imao svoj način da vodi tim.

Neki su u tome bili blaži i imali su više obzira prema saigračima, a neki su od ekipe mnogo oštrije tražili da bude na gornjoj granici. To je nekad dovodilo i do teških situacija na treninzima, koji su brže ili sporije uvijek "isplivavali" u javnost, ali to je bio njihov način.

Čuveni napadač Dinamo Zagreba, Crvene zvezde i reprezentacije SFR Jugoslavije Borislav Bora Cvetković (57) igrao je osamdesetih godina u generaciji fudbalskih divova nekadašnje zemlje.

Iz njegovog ugla, nije se uvek podudaralo da vanvremenski asovi poput Safeta Sušića i Dragana Stojkovića Piksija imaju ono što je potrebno da kada zatreba uplaše igrače da bi dobili od njih ono što je potrebno.

Izvor: MN PRESS

U razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem, Cvetković je govorio o fudbalskim genijima sa kojima je igrao i objasnio zašto im je falila ta crta koju je poslije njihove generacije imao Nemanja Vidić.

"Safet Sušić je po meni jedan od najboljih koje sam ikad gledao. On, Piksi, Dejo, Džaja. Ima tu i momaka iz 1991, tu su Mihajlović, Jugović... Sušić je kompletna ličnost. Bio je odličan za svlačionicu. Bio je miran, povučen, a mogao je da bude i lider, imao je sve argumente, ali bio je povučen, gledao je da bude majstor na terenu. Nije on bio za vođu. Nije bio taj karakter. Vođa mora da bude kao Vidić, da igrača uhvati za gušu ako neće da trči"

Da li je to bio Piksi? Postoji i anegdota da je i on pre derbija znao da "postroji" svoj tim u tunelu i da takođe bude oštar...

"To je normalno, ali su lideri oni koji 'hvataju za gušu' igrače koje neće da trče. Tu kažu da je Vidić bio bez premca".

Izvor: MN PRESS

Na pitanje ko je bio njegov vođa sličan Vidićevim karakteristikama, Cvetković se sjetio legende Dinamo Zagreba Velimira Zajeca.

"Bio je to Zajec. Samo što on nije hvatao za gušu, već je to rešavao na malo pametniji, suptilniji način".

Kompletan intervju "Mojih Top 11" Bore Cvetkovića za MONDO čitajte uskoro na našem portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC