• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Balak srušio lidera, povreda Vidića

Golovima Mihaela Balaka Čelsi pobedio Mančester i sada obe ekipe imaju po 81 bod. Nova povreda Vidića.

 PREMIJER: Balak srušio lidera, povreda Vidića  Izvor: MONDO

Dva gola Mihaela Balaka u pobedi Čelsija nad Mančester junajtedom 2:1 uneli su veliku neizvesnost u Premijer ligi i dva kola pre kraja oba tima imaju po 81 bod!

Da sudija Alan Vajli nije dosudio penal tri minuta pre kraja meča i da ga Balak nije pretvorio u pogodak, ovaj izveštaj bi svakako imao naslov: "Karvaljo poklonio titulu Mančesteru". Ovako, za titulu prvaka Engleske podjednako će se nadati i strepeti navijači oba tima.

Nemac je doveo Čelsi u vođstvo u 45. minutu, a onda je Rikardo Karvaljo u 56. minutu napravio neviđenu glupost, poklonivši loptu Vejnu Runiju, koji iako povređen, u sjajnom trku vara Petra Čeha za 1:1.

Izjednačenje pravo niotkuda i taj bod bio bi možda i odlučujući u borbi za titulu. Ipak, tri minuta pre kraja sudija Alan Vajli, na sugestiju pomoćnika, svira penal za "plavce", jer je Makl Kerik igrao rukom u svom šesnaestercu.

Balak hladnokrvno izvodi penal. Baca Van der Sara u jednu stranu, a loptu u drugu stranu mreže za erupciju oduševljenja na Stamford bridžu.

Osim gubljenja važnih bodova, Aleks Ferguson je čini se ponovo izgubio Nemanju Vidića, koji je ponovo iznet sa terena. Samo što se oporavio od poslednje povrede kolena, i preboleo neugodni stomačni virus, srpski internacionalac je u 8. minutu ostao na travi posle žestokog starta Didijea Drogbe, koji ga je nenamerno udario kolenom po licu. Vidić je potom iznet sa terena sa pocepanom usnom, a zamenio ga je Oven Hargrivs.

Škotski stručnjak mnogo je rizikovao ostavivši Kristijana Ronalda na klupi, što je sigurno iznenadilo većinu ljubitelja fudbala, a verovatno i Avrama Granta, i čini se donelo prevagu u korist domaćina.

Iako bez Frenka Lamparda, koji je zbog smrti majke dobio dozvolu da ne igra, Čelsi je u prvom delu utakmice bio bolji riva.

Nani se nije dobro snalazio na Ronaldovoj poziciji pa su domaći više napadali i prvi stigli do zasluženog vođstva. U prvom minutu sudijske nadoknade Mihael Balak odlično je reagovao na asistenciju Didijea Drogbe i prevario golmana Edvina Van der Sara - 1:0.

Mančester je izjednačio pravo niotkuda! Drogba je zaradio faul na sredini terena. Lopta je došla do Karvalja, koji se spetljao i u želji da je doda do Džona Terija idealno je proigrao Runija, koji šalje loptu u mrežu.

Igrače Čelsija tada je počela da hvata panika, ali su nastavili ofanzivnu igru. Nekoliko minuta pre kraja diskutabilna odluka sudija, koja je odlučila meč i unela neizvesnost u trci za titulu.

Poslednji minuti meča bili su više nego uzbudljivi, a posle jednog ataka Kristijana Ronalda sa gol-linije Čelsija loptu je izbacio niko drugi do Andrej Ševčenko!

Mančester je ostao prvi na tabeli zbog mnogo bolje gol-razlike. "Đavoli" imaju skor 74:21, dok je gol-razlika Čelsija 62:25.

U senci derbija izmedju Čelsija i Mančestera odigrani su ostali subotnji mečevi 36. kola.

Osim borbe za titulu najzanimljivija je i borba za opstanak, a tu je nakon subotnjih utakmica najviše profitirao Fulam, koji je savladao Mančester siti 3:2 iako je gubio 2:0 i tako sa tri osvojena boda se vratio u igru za opstanak.

Tim Svena Gorana Eriksona je protiv Fulama do 21. minuta imao prednost 2:0 i činilo se da je tu kraj nadanjima gostiju, koji do prvog gola stižu tek u 69. minutu preko Kamare. Devet minuta kasnije izjednačio je Marfi, a Kamara svojim drugim golom u finišu meča donosi veliko slavlje timu koga pokušava da ispadanja spasi slavni trener Roj Hodžson.

Fudbaleri Liverpula remizirali su na gostovanju kod Birmingema 2:2 iako su bili zreli za poraz. Liverpul je do 64. minuta bio u podredjenom položaju i gubio je 2:0, aonda sledi preokret preko Krauča i Benajuna, koji donose remi. Trener "redsa“ Rafa Benitez odmarao je glavne poluge - Kujta, Toresa, Karahera i Dzerarda za revanš meč Lige šampiona protiv Čelsija, što je domaći tim koga predvodi iskusni Aleks Mekliš znao da iskoristi do pomenutog 64. minuta

Nekadašnji napadač Čelsija Mihael Forsel prvi je načeo mrežu Liverpula u 34. minutu. Početkom drugog dela Sebastijan Larson je iz slobodnog udarca u stilu Dejvida Bekama povećao na 2:0.

Gostujući tim je prvu priliku imao u 64. minutu i odmah su je pretvorili u pogodak. Penant je počeo akciju, proigrao Voronjima, a ovaj asistirao Piteru Krauču za peti pogodak ove sezone.

Lukaš Leiva je asistirao Benajun glavom šutirao, a lopta na putu ka golu okrznula odbranbenog fudbalera Žahidija i završila u mreži Tejlora. Igrao se 76. minut.

REZULTATI 36. kola:

Čelsi - Mančester junajted 2:2
Birmingem siti - Liverpul 2:2
Mančester siti - Fulam 2:3
Sanderlend - Midlsbro 3:2
Totenhem - Bolton 1:1
Vest Hem - Njukasl 2:2
Vigan - Reding 0:0

Nedelja:

Portsmut - Blekburn
Everton - Aston Vila

Ponedeljak:

Derbi - Arsenal

Tabela: Mančester junajted 81, Čelsi 78, Arsenal 74 (-1), Liverpul 70, Everton 61 (-1), Aston Vila 58 (-1), Portsmut 57 (-1), Mančester siti 55, Blekburn 52 (-1), Vest Hem 48, Totenhem 43, Njukasl 43, Sandrlend 40, Vigan 37, Midlsbro 36, Bolton 33, Reding 33, Birmingem 32, Fulam 21, Derbi 11 (-1)...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC