• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejo Savićević i scena iz Zagreba za pamćenje: "Genije" 20 godina kasnije otkrio detalje psovanja "purgera"!

Autor Nebojša Marković

Intervju koji se ne zaboravlja.

 Dejan-Dejo-Savicevic-purgeru-scena-Zagreb-intervju-Hrvat-VIDEO-otkrio-istinu-detalji-Jugoslavija Izvor: YouTube/Troll sport/printscreen

Srbija večeras igra prvi od moguća dva ključna meča za plasman na Evropsko prvenstvo. Pre tačno 21 godinu, u ovo vreme, tadašnja selekcija Jugoslavije je "vadila vizu" za plasman na EURO 2000 i to u Hrvatskoj.

Tada je, na današnji dan 1999. godine, nastao jedan od najlegendarnijih intervjua na ovim prostorima.

Možda će vas zanimati

Bio je 8. oktobar, dan pred meč Hrvatske i Jugoslavije na "Maksimiru", a Dejan Savićević je razgovarao sa tamošnjom televizijom u sklopu najave meča.

Svi su očekivali da će Hrvati u Zagrebu biti neprijateljski raspoloženi i euforični da se ekipa Jugoslavije izbaci iz trke za Evropsko prvenstvo, ali niko nije očekivao da će nastati ono što smo na kraju videli.

Savićević je tokom intervjua za hrvatsku televiziju govorio o tenzijama oko meča, kada se u toku intervjua začulo uzvikivanje jednog prolaznika...

"Nisam bio u Zagrebu nekih osam-devet godina, kada se desilo sve ono čudo i onaj rat... Nemam neki specijalan osećaj, obezbeđenje je na nivou, nema straha. To kako oni misle da smo mi krivi, tako i mi mislimo da su oni... To me uopšte ne interesuje i ne tangira", rekao je Dejo, a onda je usledilo pitanje novinara "ko su oni?"

"Pa 'oni'... Pričamo o Hrvatima, ne pričamo o Makedoncima. Prema tome nemam šta da ponavljam... ", odgovorio je Dejo.

U tim trenucima, jedan prolaznik je dobacio: "Ti si go**o".

Kao što nam je već svima poznato, Savićević mu nije ostao dužan, uzvrativši na način koji se i danas prepričava.

"Je**m te u usta te je**m! U ta škrbava usta, pi**o jedna! Doći ovamo, pi**o jedna! Po***i ga malo, purgeru. Dođi, purgeru! Je**m te u usta škrbava!"

Prolaznika više nikada nismo čuli, a nakon izliva besa, Savićević je rešio da najnormalnije završi intervju.

"Prema tome, šta da ti kažem, to što mi mislimo, misle i oni, bitno je da se ova utakmica završi bez incidenta, kako na terenu, tako i na tribinama."

Tačno 20 godina kasnije, "Dejo genije" je u jednom intervjuu govorio o toj situaciji i svemu šta je ona značila.

Izvor: YouTube/Troll sport/printscreen

"Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čoveka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji deo. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku, kažem šta ćeš", pričao je Savićević.

Rekao je Dejo i da nije ponosan na to.

"Ne bih voleo da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola reči, okrenem se i kažem "prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno". Da završim izjavu, da idem u sobu, da što pre završim", otkrio je Savićević.

Deju je novinar obećao da će u režiji "iseći" taj deo intervjua u kojem psuje, ali kako je već odavno jasno, prevario ga je.

"To pođe tako, i ja kada sam završio kažem 'slušaj, oćeš ovo da okineš?' Kaže mi, 'naravno, Dejo'. Par meseci posle, ja u Beču, zove me režiser 'E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu'. Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, 'jesi video?', ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja posle dva-tri dana, kada sam video ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao", ispričao je Dejo Savićević prošle godine.

Dejo Savićević i izjava "purgeru"
Izvor: YouTube/Troll Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC