• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na derbi bez najboljeg: Stanković ima 2 opcije za vezni red, ali jedna je mnogo bliže!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će na derbi protiv Partizana morati bez najboljeg igrača ove jeseni Mirka Ivanića, a gotovo da je izvesno kako će njegov izostanak nadoknaditi Dejan Stanković.

 Zvezda na derbi bez najboljeg: Stanković ima 2 opcije za vezni red, ali jedna je mnogo bliže! Izvor: MN PRESS

Ostalo je još samo četiri dana do 163. "večitog" derbija, a navijači su uveliko počeli da prognoziraju u kojim sastavima će Partizan i Crvena zvezda nastupiti u Humskoj.

Kod crno-belih je bilo dosta promena u završnici prelaznog roka, dok je kod Crvene zvezde situacija nešto jasnija, ali je na kraju problem napravio korona virus. Mirko Ivanić je dobio pozitivan test i sigurno će propustiti najvažniji meč srpskog fudbala.

Možda će vas zanimati

S obzirom na formu preporođenog veziste, jasno je da će Zvezda biti oslabljena, ali s druge strane ovo je razrešilo jednu dilemu Dejana Stankovića.

Malo je bilo verovatno da bi Ivanić i Kanga počeli zajedno u startnih 11 meč u Humskoj, delovalo je da će "Mister" morati da bira između njih dvojice, a na kraju je umesto njega odlučio virus i sada već nema dileme da će Gabonac "držati ključeve" veznog reda.

"Ove godine se istakao kao jedan od lidera tima, što se oslikalo odličnim partijama i golovima. Međutim, koga nema bez njega se mora i može. Imamo veliki fond kvalitetnih igrača i ne sumnjam da će ko god bude istrčao na teren na najbolji način odgovoriti obavezama", kazao je desni bek Milan Gajić za "Sportski žurnal" o izostanku Zvezdine "četvorke".

KADA SE IGRA?

163. "večiti" derbi zakazan je za nedelju (18. oktobar) od 17 časova u Humskoj. Direktan prenos je na TV Arena Sport, a pratićemo ga uživo na MONDU.

Ivanić je za sada najbolji strelac Zvezde sa devet golova, asistirao je još za četiri, a sve to za manje od 1.000 minuta na terenu. Dobio je poverenje trenera i saigrača, igra sa nikad većim samopouzdanjem u crveno-belom i to je želeo da potvrdi i u derbiju.

Upravo je Ivanić poslednji igrač Zvezde koji je "rešio" derbi, asistirao je u pobedi od 2:1 iz aprila 2019. godine, igrajući na tom susretu po levom krilu.

Izvor: MN PRESS

Prvo je pronašao Bena u kaznenom prostoru, posle čega je dosuđen jedanaesterac zbog faula, da bi potom utekao čuvarima po boku i asistirao za Vukanovića. Od tada su prošla četiri susreta naših najvećih klubova, tri je dobio Partizan, a Zvezda ni u jednom nije dala gol.

Jasno je da će zbog toga ponovo biti pritisak na Zvezdi, koja je na savršen način počela Superligu i ostvarila učinak deset od deset, a sada to treba potvrditi i protiv Partizana.

Ako uzmemo u obzir da je sada Kangino mesto u startnoj postavi sada "zakucano", dileme ne bi trebalo da bude oko Kataija i Falćinelija, kao i da će Nikolić i Gavrić igrati sigurno zbog pravila o "bonus" igračima, ostaje još samo jedna dilema.

Naravno, pod uslovom da svi budu zdravi...

Da li će Stanković pojačati vezni red igranjem snažnog Sekua Sanoga ili će se odlučiti za ofanzivniju varijantu sa Benom iza špica?

S obzirom na to da je Partizan prethodne derbije, u mandatu Sava Miloševića, dobijao upravo na snažni vezni red (Zdjelar i Šćekić), verovatno je da se Stanković neće "opeći" i da će verovati Sanogu koji je imao važnu ulogu i u evropskim kvalifikacijama.

Izvor: MN PRESS

Mnogo više dilema ostaje u zadnjoj liniji, gde su povrede i promenljiva forma uticale da Stanković dosta menja, pa će se o tome više znati nakon treninga tokom ove nedelje…

Za sada je najvažnija stvar za Zvezdu da se korona virus nije "raširio" u timu, svi su testirani nakon saznanja da je Ivanić pozitivan i niko više nije zaražen, a dobra vest je i da nema povređenih - čak se i Ričmond Boaći vratio treninzima.

Ipak, odabir sastava je bio manje sporan u prethodnim derbijima koje je Zvezda odigrala, navijači pre svega žele da vide agresivnost na sredini terena i veću želju nego kod rivala.

Na taj način je Partizan uspevao da ostavi bolji utisak u nekoliko poslednjih susreta, stalno se govorilo o strahu koji igrači Zvezde prikazuju kada istrče na teren, svesni važnosti utakmice kao da im se okuju noge, a ovoga puta to ne bi smelo da se desi ako žele pozitivan rezultat.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC