• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter na korak od titule, Juve u Ligi šampiona

Inter je na korak od osvajanja treće šampionske titule zaredom. Juventus obezbedio treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

 Inter na korak od titule, Juve u Ligi šampiona  Izvor: MONDO

Inter je savladao Kaljari sa 2:1 i tri kola pre kraja Serije A ima šest bodova više od drugoplasirane Rome. Titula će definitivno ostati u vlasništvu "neroazura" ukoliko u preostala tri susreta ostvare samo jednu pobedu.

Vrata trijumfa Interu u duelu sa Kaljarijem otvorio je Kruz pogotkom u 22. minutu susreta, da bi novu "trojku" četi Roberta Manćinija osigurao Marko Materaci golom u 83. minutu. U finišu Bjondini je samo uspeo da ublaži poraz gostiju.

Roma je odigrala brilijantno poluvreme u duelu sa Torinom, a četiri pogotka u prvih 45 minuta bilo je više nego dovoljno izabranicima Lućana Spaletija da upišu novu pobedu.

Rimljani su došli do vodjstva u 18. minut nakon sumnjivog jedanaesterca, koji je u gol pretvorio Pizaro.Tri minuta kasnije Vučinić je duplirao prednost, da bi Mansini sa dva pogotka ugasio sve nade fudbalera Torina. Obraz gostiju sačuvao je Ventola koji je u drugom delu uspeo dva puta da savlada Donija.

Sličan scenario kao meč u Rimu, imao je duel Juventusa i Lacija. Mreža gostiju do odlaska na odmor tresla se četri puta i to nakon udaraca Kjelinija, Kamoranezija, Del Pijera i Trezegea. Lacio je u drugom dijelu uspeo da smanji prednost domaćih golovima Bjankija i Sivilje, da bi do kraja Kjelini još jednom savlado Balotu i postavio konačan rezultat.

Ovom pobedom torinska "stara dama" obezbedila je treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona na

Kada je Pipo Inzagi raspoložen za igru, Milan nema razloga za brigu. To se najbolje pokazalo u Livornu, gde je iskusni napadač postigao het-trik i dokazao da još nije za staro gvoždje. Četvrti gol za "rosonere" bilo je delo Klarensa Sedorfa, dok je strelac jedinog gola za domaćine bio Knežević Sa nova tri boda Milan je na dva boda prišao Fiorentini i četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tim iz Firence u poslednjim minutima ispustio je pobedu u duelu sa Sampdorijom. Gosti su u 63. minutu preko Madja došli do vodjstva. Golovima Vijerija i Mutua sa "bele tačke", "Viola" je preokrenula, da bi u poslednjem minutu sudijske nadoknade Kasteldelo poravnao rezultat i zaledio srca domaćih navijača..

REZULTATI 35. KOLA:
Inter – Kaljari 2:1
(Kruz 22, Materaci 82 – Bjondini 90)
Roma – Torino 4:1
(Pizao(pen) 18, Vučinić 21, Mansini 26, 32 – Ventola 49)
Juventus – Lacio 5:2
(Kjelini 15, 88, Kamoranezi 22, Del Pijero 32, Trezege 33 – Bjanki 54, Sivilja 61)
Fiorentina – Sampdorija 2:2
(Vijeri 77, Mutu (pen) 84 - Madjo 63, Kasteldelo 90)
Djenova – Empoli 0:1
(Abate 15)
Livorno – Milan 1:4
(Knezevic 73 - Inzagi 23, 51, 59, Sidorf 71)
Redjina - Parma 2:1
(Koca 55, 64 - Ćigarini (pen) 22)
Palermo – Atalanta 0:0
Napoli – Sijena 0:0
Udineze – Katanija 1:1
(Di Natale 6, Kvaljarela 38 - Vargas 34 )

Tabela: Inter 81, Roma 75, Juventus 70, Fiorentina 60, Milan 58, Sampdorija 56, Djenova 48, Napoli 47, Palermo 43, Atalanta 42, Lacio 40, Sijena 39, Kaljari 35, Katanija 3, Torino 34, Redjina 33, Empoli 33, Parma 32, Livorno 31.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC