• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović očekuje reakciju igrača

Trener Partizana mt:s otvoreno govorio o problemima u igri: "Iskačemo iz sistema, ne poštujemo ni odbranu ni napad".

 Jovanović očekuje reakciju igrača Izvor: MONDO

Vlada Jovanović istakao je neuigranost i slabo zagrađivanje koša kao ključne razloge Partizanovih loših igara i poraza koje je doživio u posljednje vrijeme.

On je konstatovao da je kriza počela porazom od Radničkog u Kragujevcu, dva dana poslije pobjede nad Žalgirisom, kada je plejmejker još bio Lafajet.

"Ušli smo u utakmicu sa nedovoljnom energijom i izgubili. Zatim smo promijenili igrača, što sam znao da će negativno da se odrazi na sljedeći meč. Međutim, izgleda da eho te promjene i dalje traje. To je jedan od glavnih razloga što su izgubljene utakmice od Himkija i Makabija", rekao je Jovanović izvještačima beogradskih sportskih listova, u povratku iz Tel Aviva.

Meč sa Makabijem, odigran deset dana po dolasku Kurtisa Džerelsa, može da posluži kao dobar materijal za analizu. Jovanović se nada da će igrači već u nedelju u Zadru pokazati da shvataju gdje su griješili.

"Lako iskačemo iz onog što je dogovoreno, a plejmejker koji bi trebalo da donese mirnoću u napadu, to još ne čini. Ne može više ni neuigranost da bude opravdanje, jer je treći mjesec takmičenja. Bez obzira što je Džerels tu samo nekoliko dana".

Jovanović je posebno ljut zbog problema koje ekipa ima u skoku, koji su bili posebno vidljivi u posljednjem porazu.

"Dovođenjem pojedinih igrača, trebalo je da obezbijedimo bar defanzivni skok, a pošto imamo solidne atlete, mogli bismo lako da budemo u vrhu i kada su u pitanju skokovi u napadu. Ali igrači se više uzdaju u atletske mogućnosti, a malo rade 'prljave' poslove, koji su obavezni. Zato protivnici kupe lopte pod našim košem..."

Pobjeda nad Prokomom u srijedu neće garantovati plasman u Top 16 Evrolige, ali bi tek poraz predstavljao žestok udarac.

"Oni su sada bez šansi da prođu, ali ja mislim da su zbog toga samo opasniji. Iz rasterećenosti mogu da se naprave velike stvari, šutira se sa visokim procentom. Sigurno neće doći u Beograd da izgube, igraće za čast", opominje Vujoševićev nasljednik.

Utakmica u Pioniru biće veliki test za ovaj tim crno-bijelih, ali sada je na dnevnom redu Zadar, gdje će pokušati da ostvare prvu pobedu na gostovanjima u NLB ligi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC