• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Amerikanci nosili Zvezdu do trijumfa

Zvezda ostvarila treću pobjedu u NLB ligi. U "Pioniru" pala Cedevita Ace Petrovića, iako je vodila do 39. minuta. Jang 25, Marš 22 poena.

 NLB: Amerikanci nosili Zvezdu do trijumfa Izvor: MONDO

Čudna utakmica i nevjerovatna pobjeda Crvene zvezde nad zagrebačkom Cedevitom 82:77 (35:42) u 11. kolu regionalne NLB Lige!

Džamar Jang i Rikardo Marš, koji su zajedno dali 47 poena, vodili su crveno-bijele do trećeg trijumfa u sezoni i to nad jednom od najiskusnijih ekipa u ligi. Njih dvojica i blizu 5.000 navijača Zvezde, koji su bili gotovo nečujni do odlučujućih minuta, bili su prevaga za crveno-bijele.

Cedevita je vodila do minut i po prije kraja utakmice, kada je Zvezda prvi put na meču, poenima marša sa linije penala, prešla u vođstvo - 76:75. Do kraja meča, košarkaši iz Zagreba su djelovali zbunjeno i konfuzno u napadu, istina i domaći su griješili, prije svih mladi Luka Drča, ali tu su uvijek bili Jang i Marš da isprave greške.

Zvezda je tokom cijelog meča bila u zaostaku - između pet i 12 poena. Činilo se da je za crveno-bijele sve izgubljeno kada je tim Ace Petrovića poveo 72:60 nekoliko minuta prije kraja utakmice, ali je Cedevita nerezonski šutirala, ispuštala lopte pod reketom, nije koristila dominaciju u reketima, a nije joj pomogla ni tehnička greška treneru Zvezde Mihailu Uvalinu.

Početak meča, peti minut. Zvezda bez koša, na semaforu piše 0:9 za Cedevitu. Rikardo Marš je potom "dvojkom" prekinuo seriju Zagrepčana, a potom je na semaforu bilo 6:9. A onda 6:16...

Upravo tako je izgledala cijela utakmica - igralo se u serijama. Zvezda napravi seriju od 6-0, Cedevita uzvrati istom mjerom ili kojim košem više.

Na odmor su gosti ponijeli zalihu od sedam poena. To je u košarci gotovo ništa. A to su potvrdili košarkaši Zvezde, koji su za prva dva minuta treće četvrtine serijom od 7-0 došli do izjednačenja 46:46!

Probudio se tada i "Pionir", ali nakratko. Cedevita je uzvratila serijom 10-0 (46:56).

Uzeo je tada Uvalin tajm-aut, zaurlao na Džamara Janga i bacao tablu za crtanje akcija o pod!. Ispostaviće se jedan od ključnih trenutaka za ishod meča. Jer, Jang je u jednom od narednih napada uzeo loptu i dao trojku! Kao da je htio da kaže: "Evo ti, treneru, vidiš da znam!".

Kada je krupni Amerikanac na poziciji centra u Cedeviti Korlsi Edvards vezao pet poena iz jedne akcije i kada je gostujuća ekipa na osnovu toga izgradila novu prednost od +12 (72:60) u posljednjoj dionici, malo ko je vjerovao u Zvezdu.

Osim Janga, Marša i dijela navijača (ne svih). Napravila je Zvezda ključnu seriju od 12-2, a potom je prešla u vođstvo i uspjela da sačuva teško stečenu prednost, poslije 39-minutne jurnjave za gostima.

Nema šta, zaslužena pobjeda borbene Zvezde, koja je šokirala Acu Petrovića, a Uvalina ostavila gotovo bez teksta!

"Tri puta nismo prelomili meč, potpuno se zablokirali i ovo je frustrirajuće! Kada je Zvezda digla publiku na noge nismo uspjeli da se vratimo. Mislim da je Cedevita ovime više izgubila nego što je Zvezda dobila", rekao je Petrović.

Uvalin je uspio da izusti samo ovo: "Kao da smo igrali sedam protiv pet! Publika je bila fantastična, ja sam u pozitivnom emotivnom šoku! Izvinite me, ali ja sad ne mogu analiziram meč".

Ostvarila se Uvalinova "vizija" da bi uz navijače Zvezda mogla do pobjede. A koliko publika znači ovim golobradim mladićima potvrdio je upravi meč protiv Cedevite. Sigurno ga ne bi dobili da je "Pionir" bio prazan, kao što umije da bude.

"Ovo je velika pobjeda za nas. Pobijedili smo ekipu koja je u vrhu tabele. Kad je bilo teško pokazali smo da smo ekipa koja se ne predaje. Nevjerovatan je osjećaj pobijediti pred ovoliko ljudi, hvala navijačima", u dahu je govorio centar Uroš Nikolić, koji je držao Zvezdu na startu meča i dao jednu važnu trojku.

U ekipi Zvezde Jang je bio najefikasniji sa 25 poena (bez promašaja sa penala 9 0d 9!), Marš 22 poena, Uroš Nikolić 14 poena i šest skokova. Strahinja Milošević je dao samo šest poena, ali je imao čak 13 uhvaćenih lopti!

Kod Cedevite Edvards 17 poena, Damjan Rudež 15 poena i to sve u prvom poluvremenu(!). U drugom dijelu Rudež je promašio sve što je šutirao, uključujući nerezonsku trojku kod 76:75 za Zvezdu pred kraj meča.

Hemofarm je treći put uzastopno poražen u NLB Ligi! Na gostovanju Igokei Vrščani su se proveli kao bosi po trnju - 99:82.

Izvanrednu partiju pružio je Brajan Metju Čejs - 30 poena i sedam skokova! Igokea je meč preokrenula u drugoj četvrtini, a potom je dotukla goste u trećoj.

REZULTATI 11. KOLA:

U subotu:

Krka - Cibona 87:64

Zagreb - Budućnost 75:85

Crvena zvezda - Cedevita 82:77

Nimburk - Olimpija 72:85

Igokea - Hemofarm 99:82
/Čejs 30p, 7sk, Dozet 13p - Šutalo 17p, Mačvan16p, Savović 15p/

U nedelju:

KRAGUJEVAC: Radnički - Široki (17.00)
ZADAR: Zadar - Partizan mt:s (17.00)

TABELA: Krka 7-4, Budućnost 7-4, Olimpija 7-4, Cedevita 6-5, Hemofarm 6-5, Zagreb 6-5, Široki /-1/ 6-4, Partizan mt:s /-1/ 5-5, Cibona 5-6, Nimburk 5-6, Radnički /-1/ 5-5, Igokea 5-6, Crvena zvezda 3-8, Zadar /-1/ 2-8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC