• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan za MONDO: Pogriješio bih da sam otišao

Trenutno najkorisniji igrač NLB lige priča o teškim odlukama u karijeri, spekulacijama o prelasku u Makabi, rezultatima Hemofarma, publici u Vršcu...

 Mačvan za MONDO: Pogriješio bih da sam otišao Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma ne znaju za pobjedu na posljednjih pet mečeva, poraženi su dva puta od Getingena u Evrokupu, a u NLB ligi od Crvene zvezde, Radničkog i Igokee.

Evidentno je da su Vrščani u velikom padu forme. Razlog je djelimično i u tome što su pripreme počeli prije većine rivala, zbog učešća u kvalifikacijama za Evroligu. Rano su ušli u ritam, tako da su na početku sezone bili superiorni. A sada...

"Jeste, krenuli smo sa pripremama 20 dana ranije od ostalih ekipa. Tempirali smo formu za start sezone. Sada imamo pet poraza zaredom i moramo da podignemo formu, želju i agresivnost, kako bi se već u utorak protiv Bešiktaša vratili na pravi put", rekao je za MONDO najbolji igrač Hemofarma ove sezone, reprezentativac Srbije Milan Mačvan.

Bešiktaš stiže sa NBA zvezdom Alenom Ajversonom, koji je za turski tim neuspješno debitovao upravo u prvom meču sa Hemofarmom.

"On je zaista veliko ime i ne treba o njemu trošiti riječi. U tom meču još nije bio u formi, a sada mislim da jeste i zbog toga će nam biti mnogo teže. Tamo smo ga uhvatili nespremnog. Biće teško da zaustavimo i njega i ostale sjajne igrače Bešiktaša. Očekujem da nam publika pomogne da pobijedimo".

Mačvan se slaže da je upravo prava podrška sa tribina ono što nedostaje klubu iz Vršca.

"Hemofarm ima problem sa tim, mislim, od samog početka. U Srbiji su dva glavna kluba Partizan i Crvena zvezda. Kada bismo mi imali publiku makar kao što je Igokeina, sigurno bi imali za 50 odsto bolje rezultate. Kada uđete u dvoranu gdje je 200-300 navijača i ne čuje se do kraja nijedan zvižduk da vas 'razbudi', imate veliki problem sa motivacijom".

Ljetos je ostao u Vršcu uprkos primamljivim ponudama. Pokazalo se to kao pravi potez, jer je sa 21 godinom najkorisniji igrač dosadašnjeg toka NLB lige, ispred Cedevitinog Dontea Drejpera i Majkla Lija iz Radničkog.



Sa prosjekom od 19,5 poena dijeli drugo mjesto na listi srijelaca sa Bojanom Bogdanovićem iz Cibone. Uz to je najčešće faulirani igrač NLB lige.

"Svi su mislili da pravim grešku ostankom u Vršcu, a ja mislim da je to bio pravi potez. Ove sezone igram na višem nivou. Nisam napravio grešku, da sam kao mlad otišao u neki veliki klub, pa da tamo sjedim na klupi. Ostao sam tamo gdje sam se formirao kao igrač i kao ličnost", kaže krilni centar, kojeg na žalost, nećemo još dugo gledati na domaćim terenima.

Razlog je sve izvjesniji odlazak, mediji kao najčešću "destinaciju" pominju Tel Aviv, odnosno Makabi.

"Sigurno da godi interesovanje takvog kluba, ali ima još dosta zainteresovanih. Vidjeću do kraja sezone šta da uradim. Nadam se da ću u dogovoru sa porodicom i klubom donijeti pravu odluku kako dalje".

Mačvan je u mlađim reprezentatvnim kategorijama osvojio sve što se moglo osvojiti, u seniorskoj konkurenciji ima "srebro" sa EP iz Poljske, a bio je učesnik i Svjjetskog prvenstva u Turskoj, gde je naša reprezentacija bila četvrta.

Kaže da ga od povratka iz Turske niko iz Saveza nije kontaktirao, makar da upita za zdravlje.

"Mene niko nije zvao, a mislim da je isti slučaj i sa ostalim reprezentativcima. Mnogo bi značilo da te neko pozove kada imaš neku povredu tokom sezone, da pita treba li pomoć. Do sada nisam imao tu privilegiju da me neko pita za zdravlje", uz osmjeh će Mačvan.

"Ipak, igranje za Srbiju je velika čast za mene, kao i za ostale momke iz reprezentacije".

(N. Babić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC