• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Crno-bijeli izbegli katastrofu, ne i poraz

Ni peto gostovanje u regionalnom takmičenju nije donijelo radost košarkašima Partizana mt:s! Zadar poslije drame slavio rezultatom 91:88.

 NLB: Crno-bijeli izbegli katastrofu, ne i poraz Izvor: MONDO

Ovo, izgleda, nije sezona crno-bijelih... Ili da parafraziramo narodnu poslovicu, kasno Gist u Zadar stiže!

Bili su izabranici Vlade Jovanovića na pragu velikog obrta u dvorani Krešimir Ćosić. Iz jedne od najlošijih igara u posljednjih deset godina mogli su da dođu do pobjede, kojom bi možda preokrenuli čitav loš period u kojem se nalaze.

Ali, ponovo su izgubili.

Zadar - Partizan mt:s 91:88 (34:22, 21:14, 14:19, 22:33).

Car i Ivanov zajedno su dali 50 (27+23) poena za domaće, a Gist 21, Džerels 14 (uz sedam izgubljenih lopti), Džavai 12 i Kecman 11 poena za Partizan.

"Fenjeraš" je 30 minuta držao čas iz osnova košarke aktuelnom šampionu Jadrana, koji nikako da zauzme mjesto u gornjem dijelu tabele, a kamoli u samom vrhu!

Dok Zadar (skor 3-8) drži korak sa Crvenom zvezdom u borbi za opstanak, Partizan (5-6) sa Igokeom, Cibonom i Nimburkom zauzima prostor od devete do 12. pozicije.

Zanimljivo je da branilac titule nijednom od početka sezone nije bio iznad 50 odsto uspješnosti - u prva dva kola je kod kuće izgubio od Budućnosti i savladao Hemofarm, da bi nakon toga ostvario svih pet poraza na gostovanjima, odnosno sve četiri pobjede u hali Pionir.

Pet utakmica van Beograda, Partizan je izgubio sa ukupno 20 poena razlike. Ali, na tradicionalno neugodnom gostovanju u Zadru, mogao je da doživi rezultatski "nokaut".

Domaćin je na poluvrijeme otišao sa "plus 19" (55:36), postigavši 34 poena samo u prvoj četvrtini.

Do 32. minuta, kada je sjajni šuter Marko Car ubacio trojku za 74:57, ništa nije govorilo da će završnica biti neizvjesna. Međutim, razigrali su se Džejms Gist (14 poena u poslednjoj četvrtini) i Dušan Kecman, Zadrani odjednom postali smušeni i crno-bijeli su tri puta prišli na samo poen zaostatka - 83:82, 87:86, 89:88.

Gist je u tim trenucima radio šta je poželio - pogađao trojke, u letu hvatao lopte poslije promašaja saigrača i "prikucavao" ih u koš.

U opštem metežu je Partizan napravio taktičku grešku, jer na devet sekundi prije kraja i 89:86 za Zadar nije istrajao u traženju pozicije za tri poena, nego je Gist ispravio šut Katića smanjivši na samo 89:88.

Da je bilo više vremena, možda bi Zadar podlegao pritisku, ali centar Brendon Braun je pet sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, a Dušan Kecman bio daleko od pogotka za izjednačenje uz zvuk sirene.

Generalni utisak je da je Partizan i dalje raštimovan po dolasku Kurtisa Džerelsa umjesto Olivera Lafajeta. Može nešto da ućari u otvorenoj utakmici, sa puno trčanja, ali je očigledno i prosječan tim iz regiona - kakav je Zadar - u stanju da ga posrami na polju izvršavanja prostih taktičkih varijanti.

Za tri dana u Pionir dolazi Prokom, u meču koji moraju da dobiju ako žele u Top 16 Evrolige. Ostaje da se vidi kako...

REZULTATI 11. KOLA:

Zadar - Partizan mt:s 91:88

Radnički - Široki 92:80
/Stiven Marković 34, trojke 8/11, 4as, Li 27, 6sk - Špralja 23/

subota

Crvena zvezda - Cedevita 82:77
Igokea - Hemofarm 99:82
Nimburk - Olimpija 72:85
Krka - Cibona 87:64
Zagreb - Budućnost 75:85

TABELA: Krka, Budućnost i Olimpija po 7-4, Cedevita, Hemofarm, Zagreb, Radnički i Široki po 6-5, Partizan mt:s, Igokea, Cibona i Nimburk po 5-6, Zadar i Crvena zvezda po 3-8.

PAROVI 12. KOLA (17/18. decembar): Cedevita - Radnički, Partizan mt:s - Krka, Olimpija - Crvena zvezda, Hemofarm - Zadar, Budućnost - Cibona, Zagreb - Nimburk, Široki - Igokea.

(MONDO, foto: ABA - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC