• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konferencija u Zadru bez Vlade Jovanovića

Novinari poslije utakmice Zadar - Partizan mt:s (91:88) nisu mogli da dobiju izjave trenera crno-bijelih, jer ga niko iz hrvatskog kluba nije doveo na press konferenciju.

 Konferencija u Zadru bez Vlade Jovanovića Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s učestvuju u regionalnoj NLB ligi od sezone 2004/05. Pobjeda u gostima nad Zadrom, iz sezone 2005/06, ostvarena u produžetku (110:111), do daljeg će ostati jedina za crno-bijele u tom dijelu Dalmacije.

Ove nedelje, 12. decembra 2010. godine, na svom prvom gostovanju u Zadru u svojstvu prvog trenera Partizana mt:s, Vlada Jovanović doživio je da njegova ekipa u više navrata ode na "minus 19", u posljednju četvrtinu uđe sa 14 poena zaostatka i onda izgubi u neizvjesnoj završnici (91:88).

Zbog čega je četvorostruki uzastopni šampion NLB lige sebi dozvolio da stane pred vrata rezultatske katastrofe, pa tek onda zaigrao?

Odgovor na ovo pitanje, novinari u Zadru nisu mogli da dobiju od Jovanovića, jer se on nije pojavio na konferenciji za medije. Ipak, ne svojom odlukom ili krivicom, već zbog toga što u organizacionoj i finansijskoj krizi nekada snažnog Zadra, u nedelju nije bilo portparola u Dvorani "Krešimir Ćosić".

"Uzalud su novinari na konferenciji iščekivali gostujućeg trenera Vladu Jovanovića ili nekoga iz gostujućeg tabora. Razlog nedolaska nije u njegovom bijegu od mikrofona, već u tome što nije bilo nikoga iz klupske press službe", napisao je novinar lista "Slobodna Dalmacija" u svom izvještaju sa utakmice.

Jovanovićev komentar petog uzastopnog NLB poraza u gostima i to od tima koji je utakmicu sa šampionom dočekao sa skorom 2-8, bio je dostupan samo na zvaničnom sajtu kluba.

"Ovo je svakako još jedna, treća utakmica u nizu koju smo jako loše otvorili, sa veoma slabom energijom", navodi se na sajtu crno-bijelih.

"Prije svega smo dozvolili njima da već u 12. minutu postignu veliki broj koševa koji nije dozvoljen čak ni za poluvrijeme. Pokušali smo kasnije da se konsolidujemo, tu smo nešto djelimično i uradili. U trećoj i četvrtoj četvrtini smo daleko bolji bili u napadu, ali smo potrošili veliku energiju kako bismo stigli njihovu veliku prednost, koju su do tog trenutka napravili. Nismo uspjeli da privedemo utakmicu kraju", dodaje se.

Partizan mt:s je poslije minus 14 na početku posljednje dionice, 73 sekunde prije kraja imao samo poen zaostatka (83:82), ali su uslijedila dva uzastopna napada u kojima su Zadrani poentirali, tako da od potpunog preokreta nije bilo ništa.

"Hvala Bogu da smo i mi više pobijedili, ova nam je utakmica mnogo značila", rekao je centar Zadra Ive Ivanov koji je sa 23 poena dominirao pod obručima, iako je protiv sebe imao korpuletne Nejtana Džavaija i Raška Katića.

"Prvi dio utakmice odigrali smo prema dogovoru i napravili veliku razliku. Znali smo što nas čeka u nastavku, stisnuo je Partizan muški, no mi smo izdržali i zasluženo dobili. Velika zahvalnost publici koja nas je podržavala", dodao je Ivanov.

Poslije 11. kola, Partizan mt:s nalazi se na devetom mjestu (5-6) sa dvije pobjede manje u odnosu na vodeći trio: Krka, Budućnost, Olimpija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC