• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ne znam da li ću biti predsjednik KSS

"Taj posao znam da radim, a ostavite meni i mojoj porodici određeno vrijeme da razmislimo", ostao je uzdržan Nebojša Čović.

 Čović: Ne znam da li ću biti predsjednik KSS Izvor: MONDO

Za sada poznato je samo da će Izborna skupština posrnulog Košarkaškog saveza Srbije biti održana u martu 2011. godine.

Izvjesno je da aktuelni predsjednik Dragan Kapičić neće nastaviti da radi na toj funkciji. Moguće je da će kompletan Statut KSS biti izmijenjen, odnosno da će doći do ozbiljne rekonstrukcije u Savezu. Ono što je, u ovom trenutku najteže predvidjeti je, ko će biti novi, prvi čovjek srpske košarke...

U intervjuu za "Večernje novosti", bivši predsjednik Košarkaškog saveza Jugoslavije, sada prvi čovjek FMP Železnika Nebojša Čović, nije isključio mogućnost da se vrati na čelo "Kuće košarke".

"Mene će glasine uvijek pratiti. Taj posao znam da radim, a ostavite meni i mojoj porodici određeno vrijeme da razmislimo da li je u Srbiji zahvalno upuštati se u takve poslove. Dosta mi je avantura u sportu i politici, tako da ću razmisliti o tome. Ne mogu da kažem ni da nemam, ni da imam ambiciju", ostao je "zakopčan" Čović.

Pitanje je upućeno i zbog toga što trenutno nema mnogo zainteresovanih, uključujući i bivše asove?

"Prošao sam tu fazu 1995-1996, kada sam došao u Savez bez para. Kada sam otišao iz političkih razloga, jer je smjena bila izvršenje direktnog naređenja tadašnjeg predsjednika Miloševića, ostavio sam 'Kuću košarke' na čije otvaranje nisam ni pozvan, eliminisao sve minuse i ostavio milion maraka na računima KSJ u inostranstvu, kao i iznose u dinarima", naglaša Čović i dodaje:

"To mi se drugi put desilo indirektno poslije 2000, ali tada nisam imao funkciju. Kao potpredsjednik Vlade, pomagao sam kad god je bilo potrebno i bio garant dovođenja selektora Pešića. Mnogi su jedva čekali da ode, iako je osvojio evropsko i svjetsko prvenstvo. Došao je, takođe, veliki trener, moj prijatelj, kojem je napravljen loš ambijent. Ne mislim ni da je to bilo slučajno. Bio je to pokušaj da se Obradović diskredituje. S takvim iskustvom ne shvatate olako odluku da li ćete se kandidovati ili ne", navodi Čović zbog čega se dvoumi.

Zbog čega nema kandidata?

"Zbog toga što su svi resursi Saveza potrošeni. Znam kako bi se oni borili. Sačekaju da neko dođe, da sanira situaciju i napravi pare, a onda krenu na njega kao čopor razjarenih pasa. To sam već dva puta doživio i nije mi potreban treći. Ali, da ne bude 'nikad ne reci nikad', daću mekši odgovor – razmisliću".

Čovićeve odgovore na mnoga druga pitanja možete pročitati na našem web portalu www.mondo.rs.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC