• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Milano postao Zvezdin grad: Pobede po navici protiv redovne mušterije

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Crveno-beli godinama pobeđuju italijanskog velikana i tako je ostalo i u 2020. Podsetite se Zvezdinih pobeda u Milanu iz prethodnih sezona

 Kako je Milano postao Zvezdin grad: Pobede po navici protiv redovne mušterije Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ostvarila je u sredu veliku pobedu u Italiji i nastavila neverovatan niz, pa sada ima četiri uzastopne pobede u "Mediolanum Forumu".

Tim sa Malog Kalemegdana pobedio je najtrofejniji italijanski klub u svih šest međusobnih utakmica u 21. veku, zaključno sa jučerašnjim trijumfom u gradu mode, Intera i Milana.

Možda će vas zanimati

Zanimljivo je da je ovo rivalstvo građeno još od početka sedamdesetih, kada je Milano 1972. pobedio crveno-bele u finalu Kupa pobednika kupova, a potom dominirao protiv Zvezde sve do kraja osamdesetih, savladavši je u osam od devet duela.

Međutim, u ovom veku crveno-beli su nepobedivi za Armani, a to je dokazano i prošle noći, kada je tim Saše Obradovića u praznom "Forumu" kontrolisao igru, rezultat i popravio svoj evroligaški skor na 4-5.

Prošle noći crveno-bele su ka trijumfu predvodili Džordan Lojd, Kori Volden, Marko Simonović, Džoni O'Brajant, a zanimljivo je prisetiti se kako je srpski predstavnik u Evroligi gradio svoj nepobedivi niz u Milanu prethodnih sezona.

KUZMIĆEV PLES PRED DELIJAMA

Izvor: MN PRESS

Prvi trijumf u Milanu Zvezda je ostvarila u martu 2017, kada je pred 2.000 svojih navijača "nagazila" domaćina od početka, stekla velikih 18 poena prednosti (33:15) i na kraju pobedila 78:71 odličnom rolom Ognjena Kuzmića.

Centar koji je i sinoć igrao za crveno-bele "vezao" je u finišu te utakmice 11 poena i nanosio odlučujuće udarce ekipi Jasmina Repeše. Tačku na trijumf je kao sinoć stavio trojkom Marko Simonović.

Delovalo je te večeri da je ekipa Dejana Radonjića napravila dovoljnu razliku u odnosu na Darušafaku pred finiš borbe za Top 8, bila je na tri pobede više od "Dačke", ali su se Turci na kraju ipak plasirali u plej-of ispred crveno-belih.

ZVEZDA: Volters 8, Tompson, Dangubić 3, Mitrović (5 sk), Lazić 7, Dobrić, Simonović 13 (4 sk), Rakićević, Dženkins 11, Gudurić 12 (1/5 za tri, 5 as), Kuzmić 15 (7 sk), Bjelica 9 (1/1 za tri). Timski: 15/31 za dva, 10/26 za tri, 32 skoka (10:22), 12 asistencija, 14 izgubljenih lopti.

VINCE LA STELLA ROSSA!

Izvor: MN PRESS

Sledeće sezone Zvezda je doživela temeljne promene i na klupi i na terenu, ali uspela da i pred Novu godinu opet osvoji Milano - 91:88.

Ponovo su Beograđani imali konstantnu prednost ("plus 17" u jednom trenutku), ponovo se Armani vratio u završnici i izjednačio (80:80), ali su potom heroji trijumfa postali Džejms Feldin teškim pogotkom, Nemanja Dangubić ukradenom loptom i Milko Bjelica, presudnim poenima sa linije penala,

Bila je to jedna od najvećih pobeda ekipe Dušana Alimpijeva te sezone. Njom je zaokružila jako dobar prvi deo uoči niza problema i pada u nastavu. Zvezda je te večeri bila tako precizna da je iskoristila 21 od 22 slobodna bacanja.

ZVEZDA: Radičević, Dangubić 7, Davidovac 7, Lazić 5, Antić 5 (1/6 za tri, 5 as), Feldin 19, Janković 2, Ročesti 12 (4 as), Lesor 14, Enis 2, Jovanović, Bjelica 18 (3/5 za tri, 7 sk).

Izvor: GC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

I prošle, prekinute sezone Zvezda je stigla da produži svoj trijumfalni niz u Milanu. U decembru je na prvom evroligaškom gostovanju pod Draganom Šakotom savladala Italijane već po navici, 77:67.

Bio je to meč u kojem je Lorenzo Braun potvrdio ulogu lidera sa 21 poenom, 4 skoka i 7 asistencija i u kojem su crveno-beli odigrali fantastičnu odbranu i u drugom delu sveli domaćina na samo 27 poena.

Kao i sinoć, Serhio Rodrigez, Majkl Rol, Kejleb Tarzuvski i ostatak tima nije imao rešenje za protivnika od koga Armani tradicionalno gubi.

Zvezda: Kuzmić 2, Braun 12, Čović 2, L. Braun 21 (4 skoka, 7 asistencije, 4 izgubljene lopte), Davidovac 6, Faje 6, Beron 17, Dobrić 3, Gist 2 (6 sk), Dženkins, Simanić, Odžo 6.

Naredni meč ovi rivali odigraće 30. marta, kada će crveno-beli igrati za sedmi "vezani" trijumf protiv istog rivala

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC