• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Ovo je posao za hrabre!

Trijumf nad Prokomom (srijeda, 20.45), uz pobjedu Žalgirisa ili Makabija kod kuće, obezbijediće Partizanu mt:s peti uzastopni plasman u Top 16 fazu.

 Jovanović: Ovo je posao za hrabre! Izvor: MONDO

Utakmica koja 90 odsto donosi prolaz u dalje takmičenje i garantuje najmanje još šest velikih okršaja, sticajem okolnosti se našla u sjenci spekulacija o smjeni šefa stručnog štaba crno-bijelih Vlade Jovanovića.

To govori da se Partizan u posljednjih nekoliko nedjelja nalazi u krizi na kakvu njegovi, pomalo razmaženi navijači, nisu navikli.

Malo ko pamti kakve su frustracije i muke prethodile sezoni 2006/07, kada se klub iz Humske prvi put (poslije pet neuspjelih pokušaja) našao među 16 najboljih u Evropi.

Meč sa Unikahom, u posljednjem kolu prve faze, izgubljen je samo zato što je svima u Pioniru pala koncentracija kada se pročulo da je Cibona poražena od Lotomatike dovoljno velikom razlikom... Plasman u Top 16 slavio se tada kao titula evropskog prvaka.

Naravno, sve to ne može da bude izgovor za aktuelni sastav Partizana mt:s, koji od pobjede nad Žalgirisom 25. novembra pruža partije za svaku kritiku.

"Bili smo ekipa koja je u Evroligi primala vrlo mali broj koševa i kojoj je odbrana donosila rezultate. U tom segmentu smo najviše pali i nadam se da ćemo već protiv Prokoma biti mnogo bolji", odgovorio je Jovanović na pitanje šta bi prvo trebalo popraviti u igri crno-bijelih.

Mladi stručnjak u ponedjeljak se, prema nekim medijima, nalazio na korak od smjene, ali je predsjednik kluba Predrag Danilović obesmislio te spekulacije, pruživši Jovanoviću punu podršku.

Upitan kako na njega utiču priče o gubitku posla i da li se zbog toga nalazi pod dodatnim pritiskom, rekao je da ga "pritisak ne napušta" otkako je preuzeo brigu o šampionu Srbije i Jadrana.

"Ne poznajem čovjeka koji bi bio otporan na pritisak, poslije svih uspjeha koje je klub ostvario u posljednje vrijeme. Biti trener ili igrač Partizana poslije 2010. je posao za hrabre ljude, koji znaju da se nose sa tim pritiskom. Jasno mi je kakav posao obavljam. Partizan ima armiju navijača i uvijek će biti u centru pažnje".

Dva kola prije kraja takmičenja u A grupi, Makabi (7-1) je osigurao prvo mjesto, Žalgiris (5-3) od plasmana u Top 16 dijeli samo teorija, dok će Partizan (4-4), Kaha Laboral (3-5), Himki (3-5) i Prokom (2-6) riješiti pitanje preostala dva učesnika druge faze.

Pored njihove pobjede, koja je "uslov nad uslovima", crno-bijelima je potreban bar jedan poraz Kahe Laboral ili Himkija, u ovom ili sljedećem kolu.

Analizirajući narednu utakmicu, Jovanović je previdio da poljski tim još nije izgubio sve šanse za prolaz, pa je rekao:

"Biće težak meč iz više razloga. Naša forma nije na nivou na kojem bi trebalo da bude, utakmica je od velikog značaja za plasman u Top 16, a protivnik veoma opasan, jer je poslije eliminacije rasterećen, a ima kvalitet i želi da nam se revanšira za poraz na svom terenu".

Kapiten Petar Božić konstatovao je da duel sa Prokomom zbog važnosti donosi pritisak, kakav se, međutim, podrazumijeva u životu Partizanovog igrača.

"Vjerujem da će atmosfera u Pioniru, ali i ono što ćemo pokazati na terenu, biti u skladu sa značajem utakmice".

PAROVI 9. KOLA

Žalgiris - Kaha Laboral (srijeda, 18.45)

Partizan mt:s - Prokom (srijeda, 20.45)

Makabi - Himki (četvrtak, 20.00)

TABELA: Makabi 7-1, Žalgiris 5-3, Partizan mt:s 4-4, Kaha Laboral 3-5, Himki 3-5, Prokom 2-6.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA: Kaha Laboral - Partizan mt:s, Prokom - Makabi, Himki - Žalgiris.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC