• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milenko Tepić pokorio Sloveniju: Prvo spasao Megu, pa kroz dramu i produžetak doneo pobedu protiv Primorske!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slavili su Beograđani šesti put ove sezone!

 primorska-mega-69-71-aba-liga-milenko-tepic-produzetak-pobeda-trojka Izvor: MN PRESS

do.rs)Utakmica Koper Primorske i Mege bila je iznenađujuća na mnogo nivoa, ali na kraju domaćin ni iz osmog pokušaja ove sezone nije uspeo da upiše pobedu. Na krilima Milenka Tepića, Beograđani su slavili posle produžetka!

KOPER PRIMORSKA - MEGA 69:71 (26:23, 16:14, 5:9, 16:17, 6:8)

Možda će vas zanimati

Mega je u Sloveniju stigla kao favorit, ali lavovski se Primorska borila tokom svih 45 minuta košarke. Na kraju je ipak pobedila mešavina mladosti i iskustva, pošto je Milenko Tepić u ključnim momentima pogađao u produžetku, donevši tako Megi šesti trijumf u sezoni.

Mega je posle haotične prve četvrtine sa čak 49 poena, uspela da igru svede na mali broj poena i potom sustigne prednost Primorske u izuzetno neefikasnoj trećoj četvrtini. Tada je za 10 minuta košarke viđeno ukupno 14 poena, Mega je tu deonicu dobila 9:5 i prišla na poen zaostatka domaćem timu.

U toku treće četvrtine, Mega je iz igre šutirala 4/13, a Primorska još gorih 2/12, da bi tesna četvrta deonica ipak donela izjednačenje. Tada je Mega uspela da se spasi poraza. Prvo je Marko Simonović ubacio trojku za smanjenje vođstva Primorske na 61:60, a posle koša Vončine, i Milenko Tepić je trojkom postavio konačnih 63:63.

U produžetku je Tepić u finišu ponovo pogodio trojku, da bi posle faula u samoj završnici pogodio i sa slobodnog bacanja za 71:69 u korist Mege.

Ipak, najbolji tandem Mege tokom čitavih 45 minuta bili su Simonović i Karlo Matković. Mladi centar je ubacio 15 poena uz 12 skokova, dok je i Matković ostvario "dabl-dabl" sa 12 poena i 14 skokova. Tepić je ubacio 11 poena i napravio tri asistencije.

U poraženom sastavu, Luka Vončina je postigao 22 poena, Erjon Kastrati 21, ali ovaj tandem nije imao nikoga da ih prati, pošto su bili jedini igrači Primorske sa dvocifrenim učinkom.

Mega sada ima skor 6-2, dok je Primorska najgori tim lige sa osam poraza u osam mečeva.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC