• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Ovo je igra pod pritiskom

Trener crno-bijelih poslije mukom ostvarene pobede nad Prokomom (61:59) izjavio da se u datim okolnostima nije moglo drugačije.

 Jovanović: Ovo je igra pod pritiskom Izvor: MONDO

Partizan mt:s nalazi se na korak od plasmana u Top 16, a taj korak umjesto njega može da pređe i Makabi, ako u četvrtak na svom parketu savlada Himki. Bio bi to sjajan uspjeh za aktuelni sastav prvaka Srbije i trenera Vladu Jovanovića, kojima se poslije dva uzastopna poraza u Evroligi (i dva od tri u NLB ligi) konačno osmijehnula sreća.

Pobjeda u "rovovskoj borbi" sa poljskim timom, za skor 5-4, zaslužena je fanatičnom borbenošću, mada se mora priznati da je u fazi napada to bila baš negledljiva košarka.

"Utakmica je bila teška, ne lijepa za oko, ali tako je kad ti se sudbina rješava u posljednja dva kola. Imali smo veliku dozu opterećenja i ja i igrači, kako zbog težnje da prođemo u Top 16, tako i zbog loših rezultata u NLB ligi. To opterećenje bilo je najvidljivije u procentu šuta", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

"Do pred kraj treće četvrtine smo ubacili samo jednu trojku. Promašivali smo iz otvorenih pozicija, šuteve koji moraju da se ubace, naročito jer je ovo naš domaći teren, dvorana u kojoj treniramo. Na drugoj strani, ulazile su lopte šutnute preko ruke, što je sreća, ali zaslužena. Znali smo da možemo da pobijedimo samo borbenošću i jakom odbranom", dodao je mladi stručnjak, čijom se smjenom naširoko spekulisalo poslije nedeljnog poraza u Zadru.

Jovanović je istakao da su mu bodovi osvojeni protiv Prokoma posebno dragi, jer zna "koliko ekipa radi i koliko smo svi pod pritiskom".

"Kada smo u Evroligi imali skor 4-2, svima je bilo lijepo. Sada smo ušli u krizu i ne bježimo od toga. Navijači su osjetili trenutak kada nam je bila potrebna pomoć, a drago mi je i što su pojedini igrači poslije lošeg perioda ponovo imali dobar učinak. To mi pruža nadu da ćemo se ustaliti kao tim".

Strateg Prokoma Tomas Pačesas čestitao je crno-bijelima na pobjedi, navijačima na sjajnoj atmosferi, ali i svom timu na uloženom trudu - bez obzira na to što su se ovim porazom definitivno oprostili od učešća u Top 16 fazi.

"Pokazali smo da smo bili odlično pripremljeni za utakmicu, ali u drugom poluvremenu smo izgubili bitku u skoku i to je bilo ključno. Uprkos tome smo održavali rezultatsku ravnotežu, a onda su nas srušili koševi Kecmana i Veselog uz zvuk sirene", izjavio je Litvanac.

(I. Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC