• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić: Jurićemo i šestu pobjedu!

Snažni centar protiv Prokoma je pružio svoju najbolju partiju u Evroligi i uz Veselog bio najzaslužniji za možda i presudne bodove u trci za Top 16.

 Katić: Jurićemo i šestu pobjedu! Izvor: MONDO

Raško Katić je u meču sa Prokomom bio Partizanov faktor stabilnosti. Sve što je uradio bilo je korisno za ekipu - osim dva promašena penala početkom treće četvrtine.

Na kraju je zabilježio 14 poena (šut iz igre 7/11), sedam skokova, dvije asistencije, blokadu i ukradenu loptu.

Međutim, poslije utakmice nije odavao utisak presrećnog čovjeka. Krajnje objektivno je sagledao igru čitavog tima...

"Odigrali smo dobro u odbrani i ta srčanost nas je izvadila. Generalno i dalje nemamo igru, ne možemo da nađemo prava rješenja u napadu. Ali u odbrani smo se borili koliko smo mogli. I publika nas je nosila, kao i uvijek. Kada izađemo iz Pionira, imamo problem što nemamo navijače uz sebe", rekao je Katić novinarima u svlačionici.

"Moramo da se popravimo, što je već standardna priča. Glavni problem je što mnogo promašujemo. Protivnici nas ostavljaju same, mi to ne kažnjavamo. Nadam se da će doći vrijeme da počnemo da ubacujemo te šuteve".

Partizan mt:s već je mogao da bude u Top 16, da Žalgiris nije kod kuće izgubio od Kahe Laboral. Ako u četvrtak i Makabi neprijatno iznenadi protiv Himkija, crno-bijeli će se naći pred teškim zadatkom na gostovanju Kahi Laboral.

"Čudne stvari se događaju u našoj grupi. Ne bih da ispadne teorija zavjere, ali ne mogu da shvatim da Žalgiris pred utakmicu sa Kahom Laboral otpušta Acu Petrovića i pored sjajnih rezultata?! Ili da Makabi protiv Himkija igra bez obojice centara, kao što najavljuju. Ali šta je tu je. Ako ne bude dosta ovih pet pobjeda, jurićemo i šestu u Vitoriji", jasan je Katić.

Gorostas crno-bijelih još jednom je konstatovao da "u napadu dosta škripi".

"Skoro smo promijenili plejmejkera i njegov period adaptacije još traje... ako to išta znači?! Vjerujte da nije lako ni kada dovedete novog centra, a plejmejkeru baš treba vremena da se uklopi. On je mozak ekipe".

Kada se podvuče crta, bolje je doći do pobjede iz blijede partije, nego odigrati dobro i izgubiti. Posebno u finišu prve faze Evrolige!

"Kada poslije loše igre pobijedite na ovaj način, to mora da digne moral u ekipi. Bez pretjerivanja, ovakve pobjede nas održavaju zajedno", zaključio je Raško Katić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC