• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova žurka, suze Mačvana

Zadar šokirao Hemofarm u Vršcu - 88:74! Milan Mačvan suzama se oprostio od Vršca. Partizan deklasirao Krku, Široki bolji od Igokee.

 Partizanova žurka, suze Mačvana Izvor: MONDO

Milan Mačvan je želio pobjedom da se oprosti od Hemofarma i Vrščana, jer odlazi u Makabi iz Tel Aviva, ali nije uspio.

Poslije Partizana, Zadar je iznenadio i Hemofarm i to u Vršcu, pobjedom od 88:74 u 12. kolu regionalne NLB Lige

Hrvatski klub, koji je do ovog kola dijelio posljednje mjesto na tabeli sa Crvenom zvezdom, igrao je vrlo borbeno i zasluženo nanio Hemofarmu šesti poraz u sezoni, čak četvrti uzastopni u regionalnom takmičenju!

Ključni period igre dogodio se, vjerovali ili ne, krajem druge četvrtine. Hemofarm je poveo 43:29 na tri minuta do odmora, a onda su gosti serijom od 12-0 prišli na poen zaostatka.

Umor Hemofarma poslije velike borbe sa Bešiktašom u Evrokupu i odustsvo nekolicine povrijeđenih igrača, uticao je na mnogo izgubljenih lopti i upropaštenih napada, a kako je utakmica odmicala Zadar je postajao sve sigurniji.

U posljednji dio igre Zadar je ušao vođstvom od 65:61, a potom je imao 68:61. Međutim, Hemofarm se vratio serijom od 7-0 i izjadnačio. Ali, odgovor Zadrana bio je podjednako snažan. Jakov Vladović je nanizao pet poena, za novu seriju od 7-0, a potom su gosti dali još šest poena, a primili samo dva.

Marko Car sa 23 poena, Jakov Vladović sa 19 i Brendon Braun sa 15 poena bili su arhitekte pobjede Zadra u Vršcu.

Bojan Krstović je sa 17 poena (šutirao 4-4 za tri poena) bio najefikasniji u Hemofarmu, a Mačvan se oprostio od vršačke publike učinkom od 15 poena, tri skoka i tri asistencije.

Ispraćen je ovacijama i umjetničkom slikom, a gorostasni centar nije uspio da zadrži suze na rastanku...

PARTIZAN PROSLAVIO ULAZAK U TOP16

Košarkaši Partizana mt:s konačno su pružili lepršavu igru u NLB Ligi i do nogu su potukli slovenačkog šampiona Krku 75:50 (25:10, 12:15, 24:17, 14:8).

Izgleda da je plasman u TOP16 Evrolige rasteretio ekipu Vlade Jovanovića i kao da su sa sebe skinuli stenu.

Odličan početak meča crno-bijelih i vođstvo od 17:7 nagovijestio je ubjedljiv trijumf. Džejms Gost i Raško Katić izluđivali su odbranu Krke, koja nije znala kako da ih zaustavi.

Ali, ekipa koju predvodi Aleksandar Džikić, nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića, vratila se u drugoj četvrtini serijom od 11-0 i smanjila na 27:21. Regionalni šampion, na seriju je odgovorio serijom - 7:0 za novu komotnu prednost - 37:25.

Krka je posljednji put priprijetila početkom treće četvrtine kada je bilo 42:34. Na trojkama Petra Božića i Dragana Milosavljevića Partizan je izgradio novu visoku prednost, a pod koševima je carevao Nejtan Džavai (meč završio sa 13 poena, bez promašaja za dva - poena pet od pet i sa slobodnih bacanja).

Do kraja tog dijela igre Partizan je stekao visokih +19 (61:42). U posljednjem delu igre, u odličnoj atmosferi u "Pioniru" Partizanova publikaje aplauzima nagrađivala svaku dobru akciju, a posebno Kurtisa Džerelsa, koji je na putu da se uklopi u tim i sistem igre.

Raško Katić je sa 16 poena predvodio strijelce u Partizanu, Džavai je ubacio 13, Džerels 12, Gist 11. Kod gostiju samo je Ikonić bio dvocifren - 14 poena.

"Veomа bitnа pobedа zа nаs. Drаgo mi je da smo poslije utakmice sa Prokomom i borbe zа top 16 skinil teret sa leđa, jer to je bilo veliko opterećenje. Htjeli smo ovom utаkmicom dа postаvimo stаndаrd igre i dа pokаžemo dа možemo i bolje. Čestitаo bih igrаčimа i vjernim nаvijаčimа koji su večeras došli u halu da nas podrže“, rekao je Vlada Jovanović poslije pobjede.

Crvena zvezda je u Ljubljanu otišla sa nadom da može da iznenadi Olimpiju. Međutim, nada je nestala već u uvodnim minutima, kada je Olimpija stvorila 10:0. Takav početak meča uslovio je i dalji tok. Vodila je Olimpija tokom cijelog meča do 10 do 20 razlike, a sve što su crveno-bijeli uspeli da urade bilo je da u jednom trenutku priđu na -7.

Sve u svemu bila je to rutinska pobjeda evroligaša, gotovo sa pola gasa - 80:67.

Zvezda je očajno šutirala - samo 18 pogodaka iz 50 pokušaja za dva poena (36 odsto), a ovom podatku treba dodati i da su crveno-bijeli imali čak 17 izgubljenih lopti. Previše da bi se suprostavilo i nekoj lošijoj ekipi nego što je Olimpija.

U pojedinim trenucima meča, a pogotovo u posljednjoj četvrtini Zvezdina igra se potpuno raspala. Srećom po goste, pa su se košarkaši Olimpije ispromašivali, inače bi poraz bio mnogo ubedljiviji.

Pobjede i bodove za opstanak, ekipa Mihaila Uvalina moraće da potraži protiv slabijih rivala nego što je Olimpija.

Budućnost je gubila od Cibone u Podgorici od početka meča, ali je u posljednjoj četvrtini napravila preokret i pobijedila 80:71. Sjajnu igru pružio je Bojan Bogdanović (27 poena za cibose), ali je on bio manje-više usamljen kod gostiju, koji nisu izdržali u "Morači".

Široki bolji od Igokee

U bh. derbiju u okviru NLB lige Široki Brijeg je na svom terenu savladao Igokeu rezultatom 76:72 i tako se iskupio za poraz u prošlom kolu od Radničkog.

Ekipa Ivana Velića vodila je u prve dve četvrtine, ali Igokea se nije predavala pa je do kraja treće četvrtine uspjela da izjednači (53:53).

U vrlo zanimljivoj posljednjoj četvrtini igralo se koš za koš, a iako su gosti iz Aleksandrovca u jednom trenutku imali priliku da prelome meč, Široki je uspio iskontrolisati završnicu i slaviti sa 76:72.

Najzaslužniji za trijumf Širkog Brijega bili su Špralja sa 19, Štemberger sa 16 i Grgat sa 15 poena, dok se u redovima Igokee istakao Dozet koji je upisao 16 poena, a pratili su ga Joksimović sa 14 i Harvi sa 12 poena.

REZULTATI 12. KOLA:

Zagreb - Nimburk 92:84

Hemofarm - Zadar 74:88

Partizan mt:s - Krka 75:50

Budućnost - Cibona 80:71

Olimpija - Crvena zvezda 80:67

Široki - Igokea 76:72

Petak:

Cedevita - Radnički 98:87

TABELA: Budućnost i Olimpija po 8-4, Krka, Cedevita, Zagreb i Široki po 7-5, Hemofarm, Partizan i Radnički po 6-6, Igokea, Cibona i Nimburk po 5-7, Zadar 4-8, Crvena zvezda 3-9.

PAROVI 13. KOLA:

Nimburk - Budućnost
Crvena zvezda - Zagreb
Radnički - Olimpija
Igokea - Cedevita
Zadar - Široki
Krka - Hemofarm
Cibona - Partizan mt:s

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC