• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: Vidim sebe u Košarkaškom savezu

"Dugo sam bio i član reprezentacije, nekako mi je najlogičnije da budem i dio organizacije", kaže Dejan Tomašević.

 Tomašević: Vidim sebe u Košarkaškom savezu Izvor: MONDO

Košarkašku Srbiju na proljeće očekuje, vjerovatno, burna Izborna Skupština Saveza, na kojoj bi moglo da dođe ne samo do promjene rukovodstva, već i Statuta, načina funkcionisanja...

Bivši reprezentativac i osvajač medalja na velikim takmičenjima, Dejan Tomašević, priznaje da vidi sebe u Kući košarke i da želi da se nađe u sastavu novog rukovodstva.

"Nesumnjivo je da se najbolje snalazim upravo u košarkaškim vodama. Tu bih želio da ostanem. Dugo sam bio i član reprezentacije, nekako mi je najlogičnije da budem i deo organizacije. Imam i želju i motiv, nadam se da će nešto desiti u tom pravcu", rekao je Tomašević, bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde u razgovoru za "Večernje novosti".

Tomašević je bogatu karijeru na reprezentativnom i klupskom nivou završio prilično tiho. Najbolji igrač Evrolige za 2001. godinu svoju košarkašku priču u javnosti, nažalost, završio polemišući sa upravom PAOK oko neisplaćenih zarada, kasnije i sudskog spora.

Od tada, navijači uglavnom mogu da ga vide na evroligaškim mečevima Partizana mt:s. Pominju ga u svojstvu generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije.

"Rano je o tome pričati. Trebalo bi sačekati da se sve iskristališe i postavi na svoje mesto. Apelujem na ljude da nešto učine, jer vrijeme brzo prolazi. Sat otkucava, a pred vratima je Evropsko prvenstvo u Litvaniji, koje je mnogo, mnogo bitno. I dalje je nepoznato ime selektora, iskreno se nadam da će na tom mjestu ostati Duda Ivković. Nemamo previše vremena i plašim se da ne dođemo u mat poziciju".

Tomašević je jedan od retkih koji je u teškim trenucima za Savez jasno i glasno stavio sebe na raspolaganje.

"To što je neko bio dobar igrač, ne znači da može da bude dobar i kao funkcioner. Ima mnogo prednosti, ali i u tome treba biti obazriv. Svako od tih bivših asova zaslužuje šansu, jer je i samo ime dovoljno da se otvore neka vrata. Najbolji primjer je Vlade Divac, koji je uspio da preporodi naš olimpijski komitet. Svi znamo da je stanje u košarkaškom savezu teško. Sigurno je da bi novi ljudi, uz pomoć nekih iskusnijih, mogli da mu vrate ugled i finansijsku stabilnost", podvukao je Tomašević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC