• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Boston kida, ne zovite Lejkerse u goste

Bostonov niz od 13 mečeva, Lejkersi nezahvalni gosti, Pistonsi pokazali srce i karakter.

 NBA: Boston kida, ne zovite Lejkerse u goste Izvor: MONDO

Može i bez Radžona Ronda. I bez najboljeg asistenta NBA Lige, Boston i dalje gazi. Novu, 13. uzastopnu pobjedu Seltiksi su ostvarili protiv Indijane Pejsersa 99:88, uz tripl-dabl Pola Piresa.

Pirs je imao 12 asistencija, dok je Rej Alen imao šest. To je potvrda one stare "koga nema bez njega se mora". Kada se igra timski može se nadomjestiti odsustvo svakoga, a Bostonu je ovo bila druga uzastopna utakmica bez Ronda.

Sjano veče imao je Pirs. Uz pomenutih 12 asistencija, ubacio je 18 poena i imao 10 uhvaćenih lopti. To mu je tek po sedmi put u karijeri pošlo za rukom, a posljednji "tripl-dabl" prije ovoga imao još 2006. godine.

"Ponosan sam na sebe što se trudim da postanem kompletan igrač. Tokom cijele karijere radio sam na mnogo stvari", izjavio je Pirs.

Nejt Robinson je zauzeo mjesto u sratnoj postavi umjesto Ronda i postigao je 19 poena. Rej Alen je dao 17. U tim se vratio i Šekil O'Nil sa 11 poena i pet skokova.

Seltiksima je to bila 12. pobjeda kod kuće a imaju samo jedan poraz na svom terenu.

Los Anđeles Lejkersi su peti uzastopni trijumf ostvarili u Torontu - 120:110. Za pobjedu Lejkersa najzaslužniji su igrači sa klupe, koji su zajedno ubacili 57 poena.

Bilo je to zaokruživanje uspješne istočne turneje Lejkersa, koji se vraćaju kući (šest pobjeda, jedan poraz). Za pet dana očekuje nas poslastica - duel Lejkersa i Majamija.

Kobi Brajant je sa 20 poena (i uz povredu prsta) predvodio strijelce u Lejkersima sa 20 poena, Pau Gasol ga je pratio sa 19, ali treba istaći i sjajne partije Endrjua Bajnama (16 poena), Šenona Brauna (14 poena) i Meta Barnsa (12 poena i devet asistencija).

Lejkersi su najbolji tim u ligi po učinku na gostujućim terenima - od 16 dobili su 11.

Nagrada za srce večeri pripada igračima Detriot Pistonsa. Uspjeli su da se izdignu iznad svih problema, i u neizvjesnom meču savladaju Njur Orleans pogotkom Vila Bajnama sedam sekundi prije isteka vremena.

Bez nekolicine ključnih igrača, Detroit je gubio na poluvremenu 10 poena, ali je uspio da se vrati u drugom dijelu i izbori produžetak.

Pistonsima je ovo tek treća pobjeda u 12 mečeva, a pokazali su karakter jer su u petak na svom terenu izgubili čak 21 razlike od Klipersa.

"Srce je pobijedilo! Željeli smo pobjedu i nismo se predavali. Momci sa kojima igram su nevjerovatni - to siu oni ljudi sa kojima želite da živite i umirete. Daju sve od sebe i mislim da je to u ovom meču napravilo razliku", rekao je meč viner Bajnam.


REZULTATI:

Boston - Indijana 99:88
Nju Džersi Nets - Atlanta Houks 89:82
Toronto Reptors - Los Anđeles Lejkers 110:120
Detroit Pistons - Nju Orleans Hornets 111:108 (poslije produžetka)
Oklahoma Siti Tander - Finiks Sans 110:113
/Krstić nije igrao zbog povrede/
Sakramento Kings - Hjuston Rokets 92:103

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC