• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razišli se Himki i Skariolo

Serđo Skariolo od ponedeljka više nije trener Himkija. Odluka pala poslije vezanih poraza od Makabija u Evroligi i CSKA u prvenstvu Rusije.

 Razišli se Himki i Skariolo Izvor: MONDO

Italijanski stručnjak i ambiciozni ruski klub postigli su dogovor o raskidu saradnje, pošto je ekipa u roku od tri dana doživjela dva neugodna poraza.

Neuspjeh u Tel Avivu odnio je i teoretsku šansu da se Himki bori za plasman u Top 16 fazu Evrolige (prošli Partizan mt:s i Kaha Laboral), a lagan poraz od CSKA na domaćem parketu potvrdio da je promjena neophodna.

Skariolo (49) je na klupi Himkija proveo nešto više od dvije godine. Decembra 2008. nasledio je Litvanca Kestutisa Kemzuru, prije toga je punih pet sezona uspješno trenirao Unikahu.

"Zahvaljujem se generalnom menadžeru Bičkovu i čitavoj Himkijevoj porodici na dvjema godinama tokom kojih smo uradili mnogo dobrih stvari. Odluka o rastanku bila je veoma teška, ali istovremeno mislim da je to najbolja odluka i za mene i za tim, koji solidno stoji u domaćem prvenstvu i Baltičkoj ligi", rekao je Skariolo.

Sa timom iz Moskovske oblasti je dva puta dogurao do finala ruskog plej-ofa, a jednom i do finala Evrokupa. Do trofeja, ipak, nisu mogli. Najbolja prilika bio je meč za Evrokup 2009. sa Lijetuvos Ritasom, kada je Himki u drugom poluvremenu prokockao 12 poena prednosti.

Skariolu predstoji odmor, vjerovatno do kraja klupske sezone, a u septembru će sa reprezentacijom Španije braniti titulu na Evrobasketu u Litvaniji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC