• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Bosni nema spasa?

Vanredna skupština Košarkaškog kluba Bosna pokušala je u ponedeljak da odgovori na pitanje: Ima li spasa za "studente" čiji dug iznosi 3.5 miliona evra?

 KK Bosni nema spasa? Izvor: MONDO

Odgovora nije bilo... Niti prijedloga rješenja, osim što je bivši direktor Elmedin Konaković, kao poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, obećao da će inicirati raspravu o položaju klubova koji poput Bosne posluju kao Udruženja građana.

Prijedlog je dao i Dželaludin Muharemović, predstavnik FK Željezničar, koji je kao gost Skupštine predložio formiranje Radne grupe koja bi uz članove iz tabora "plavih" okupila predstavnike Sarajeva, KK Bosna i RK Bosna BH GAS.

Veoma emotivan istup imao je Sejo Bukva, tim-menadžer Bosne koji je kazao da je pitanje da li će do sredine januara uopšte postojati klub.

"Svakodnevno razgovaram sa roditeljima igrača koji žele da njihova djeca odu budući da mjesecima nisu dobili platu, odnosno da nemaju osnovnih sredstava za život. Već su trojica na izlaznim vratima, a nema sumnje da će ih biti više uskoro. Žalosno je da Čapljina, protiv koje smo nedavno igrali ima veći budžet i da su njihovi igrači bolje plaćeni", ogorčen je Bukva, a prenosi "SC Sport.ba".

Sarajlije, poznate po specifičnom humoru, napravile su i stranicu na Fejsbuku koja najbolje oslikava stanje u klubu: "Jedino je Čak Noris dobio platu u KK Bosna Sarajevo"!?

Bosna je 1979. godine bila prvak Evrope, a poslije rata bila je zaštitni znak grada i države BiH. Osvajač četiri titule prvaka, domaćin Fajnal-ejt turnira NLB lige, učesnik 1/16 finala ULEB kupa...

I ove sezone u šampionatu BiH, "studenti" se nalaze na prvom mjestu poslije jesenjeg dijela takozvane "Lige 13".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC