• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Oteli su mi titulu sa Zvezdom

Svetislav Pešić ponovo kreira košarkašku magiju. Ovaj put to čini u Španiji, gdje je za dva mjeseca postao hit ACB lige sa Valensijom.

 Pešić: Oteli su mi titulu sa Zvezdom Izvor: MONDO

Preuzeo je ekipu kada je bila posljednja u najjačoj ligi u Evropi i od tada je zabilježio pet pobjeda i nijedan poraz u Španiji, i tri pobjede i jedan poraz u Evroligi. U Valensiji je košarkaška ludnica:

"Sada je u gradu atmosfera takva da ne može da se nađe nijedna od 9.000 ulaznica i dvorana je stalno rasprodata", kaže u intervjuu za "Sport" Svetislav Pešić i ističe da je prvi cilj plasman među osam najboljih na polusezoni i učešće na Kupu Kralja, što izgleda izvodljivo sa skorom 6-6:

"Imam još tri utakmice kod kuće i dvije na strani.E sad, koliko još možemo da izdržimo da igramo ovim intezitetom i pobjeđujemo, tajna je i za mene. Još ako odemo u Top 16 Evrolige...to bi stvarno bio veliki uspjeh", dodaje Pešić, čija Valensija treba da pobijedi u posljednjem kolu kod kuće Olimpiju, pa bi uz pobjedu Panatinaikosa nad Armanijem, išla u drugu fazu eltinog takmičenja.

U razgovoru za "Sport" Pešić se praktično po prvi put od kada je otišao iz Srbije i Crvene zvezde dotakao teme regularnosti domaćeg prvenstva i suđenja, o kojem se već godinama priča, posebno u junu mjesecu:

"Svetislav Pešić svuda radi po istom sistemu, tako sam radio i u Crvenoj zvezdi, ali je u ACB ligi suđenje mnogo drugačije, jer ovdje liga regularna. Ovdje uvijek imaš priliku da zaslužiš pobjedu, bilo da gostuješ Unikahi pred 10.000 navijača, ili da dočekuješ kod kuće Menorku. Svako ima šansu, a u Srbiji se sve zna unaprijed. Pa meni su sudije u sezoni 2008/2009 oduzele titulu sa Zvezdom!".



Upitan da pojasni na šta konkretno misli, "Kari" je rekao:

"Na to što sam rekao...Srpski arbitri različito sude u Evropi i kod nas. U evrokupovima sude kako treba i kako nalažu pravila, a u Srbiji po 'nepravilima', kako neki od njih traže i kako nekima treba...Žao mi je zbog te sezone, mada sam sa Crvenom zvezdom napravio puno dobrih stvari. Vidite gdje su sada ti moji igrači", završio je Svetislav Pešić.

Jedan od najtrofejnih srpskih trenera ikada je prije dvije godine tim Crvene zvezde, sa nekolicinom anonimnih i neafirmisanih igrača od kojih su dvojica sada srpski reprezentativci, Bjelica i Kešelj, doveo do finala plej ofa gdje je dva puta pobijedio Partizan Duška Vujoševića koji je do titule došao tek u dramatičnoj majstorici pred 7.000 ljudi u hali Pionir.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC