• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ogroman potres u ABA, jedan tim IZBAČEN IZ LIGE: Profitirala dva srpska kluba, Zvezda popravlja koš razliku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dalje nije moglo ovako, jer je klub pred gašenjem.

 ABA izbačena Koper Primerska svi rezultati službeni 20-0 Izvor: MONDO kolaž

ABA liga će se nastaviti sa jednim timom manje! 

Ta odluka je zvanična, a u posljednjih nekoliko sedmica se očekivalo da će se to desiti. Tim Primorske iz Kopra izbačen je iz lige, a meč 11. kola između Primorske i Splita nije odigran, objavljeno je zvanično na sajtu ABA. 

Možda će vas zanimati

 "Meč 11. kola ABA lige između Koper Primorske i Splita koji je bio zakazan za 19. decembar 2020. godine neće biti održan, zbog odluke Koper Primorske da otkaže organizaciju utakmice iz neopravdanih razloga. 

U skladu sa pravilima lige i zbog neopravdanog nepojavljivanja na meču 11 kola Koper Primorska će automatski biti poražena rezultatom 20:0 i neće joj biti dodijeljen poen za poraz. 

S obzirom na ponavljanje neopravdanog pojavljivanja na meču, u skladu sa pravilima lige Koper Primorska će automatski biti diskvalifikovana iz takmičenja i svi njeni rezultati (prije i poslije prekršaja) biće registrovani kao pobjede 20:0 za protivnike. 

Dalje sankcije za Koper Primorsku zbog neopravdanog pojavljivanja biće preduzete u skladu sa mjerama ABA lige", navodi se u saopštenju takmičenja. 

Tim iz Slovenije je još prošle sezone upao u ozbiljne finansijske probleme, kada su ekipu napustili nosioci poput Žan-Mark Šiška i Marka Jagodić-Kuridže, ali se klub nekako održao. Sada, poslije nedolaska na meč sa Borcem i nepojavljivanja u još jednom meču, djeluje da će se prošlogodišnji hit ABA lige ugasiti.

Ova odluka najviše znači Borcu i FMP-u koji će se kako stvari stoje do kraja sezone boriti za opstanak. Iako je Primorska bila prikovana za dno tabele, tim iz Kopra je ipak prijetio srpskim klubovima. Ovako nijedan tim neće direktno ispasti iz lige, već će posljednjeplasirani (ukoliko ne računamo Primorsku) morati da igra plej-of za opstanak sa drugoplasiranim timom iz ABA 2 lige. 

Takođe, ovo će popraviti koš razliku Crvene zvezde koja je u meču u Kopru jedva pobijedila posljednjeplasiranu ekipu takmičenja. Mega je takođe teško pobijedila slovenački tim, tek produžetka, 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC