• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MT:S: Nije svejedno!

"Probaćemo da pokažemo da smo podigli formu i eventualno je podignemo još stepenik više", rekao je trener Partizana mt:s pred put u Vitoriju.

 PARTIZAN MT:S: Nije svejedno! Izvor: MONDO

Nije svejedno...

Iako je Partizan mt:s već nedjelju dana siguran učesnik Top 16 faze Evrolige, iako od ishoda posljednjeg meča u Grupi A ne zavisi sudbina srpskog šampiona u Evropi, niko među crno-bijelima ne želi da put u Vitoriju na meč sa Kahom Laboral doživi kao izlet u jednoj od rijetkih zemalja u Evropi koja nije zavejana.

Svjesni "težine" grba i imena kluba, momci Vlade Jovanovića namjeravaju da u četvrtak budu neljubazan gost šampionu Španije.

Što da ne...

Ima tu malo i matematike, jer bi Partizan mt:s pobjedom u Vitoriji, uz poraz Žalgirisa u Rusiji, mogao da završi i kao drugoplasirani tim Grupe A.

"Kaha je na izvlačenju bila možda i favorit za prvo mjesto u grupi. Oni su neznantno promijenili sastav ljetos, mada je odlazak Splitera ostavio trag na igru, pa za sada nisu ispunili očekivanja. Oni su u rezultatskoj krizi i sigurno će iskoristiti utakmicu protiv nas da poprave samopouzdanje", oprezan je Jovanović, čiji je tim za vikend pobijedio Krku u NLB ligi, dok je Kaha izgubila derbi sa Real Madridom na svom terenu.

"Ni u ACB ligi ne igraju baš sjajno, ali to je ekipa velikog kvaliteta, sa odličnim trenerom. Njihov sistem je odličan, prošle godine bili su prvaci Španije, da ne nabrajam sada koliko su konkurentni bili u svim takmičenjima, a u finalu plej-ofa počistili su Barselonu sa 3-0", navodi mladi trener, koji je u debi sezoni na klupi Partizana mt:s odveo renoviranu ekipu u peto uzastopno nadmetanje u Top 16 fazi.

"Sada u Vitoriji imaju probleme i sigurno će pokušati da ih se riješe protiv nas. Ne bih rekao da idemo tamo rasterećeno, već da pokušamo da 'potvrdimo' utakmice koje su iza nas, gdje smo odigrali nešto bolje. Probaćemo da pokažemo da smo podigli formu i eventualno je podignemo još stepenik više", dodao je Jovanović.

Trener Partizana mt:s volio bi iz utakmice sa Krkom (75:50) na "put da ponese" način na koji je odigrana odbrana.

"Tu se vidjelo koliko je opterećenje bila Evroliga. Ima dobronamjernih ljudi u kritikama, ali ima i onih koji kritikuju radi kritke, jer je Partizan navikao navijače i narod na velike uspjehe, pa je Top 16 postao stvar koja se podrazumijeva. U periodu od kada se Dule (Vujošević) vratio u klub formirana je armija navijača i normalno je da imaš pritisak, ali nije normalno da se veliki uspjesi podrazumijevaju. Vidjelo se protiv Krke da smo se riješili tog opterećenja. Mislim da će nam sve ovo biti podstrek za dalji rad i što bolji plasmanu NLB ligi", zaključio je Jovanović.

Crno-bijeli putuju u Baskiju u kompletnom sastavu, problema sa povredama nema. Utakmica počinje u 20.45.

U posljednjem kolu Grupe A, u četvrtak, sastaju se: Kaha Laboral - Partizan mt:s (20.45), Prokom - Makabi (19.00), Himki - Žalgiris (19.00).

TABELA: Makabi 8-1, Žalgiris 5-4, Partizan mt:s 5-4, Kaha Laboral 4-5, Himki 3-6, Prokom 2-7.

U Top 16 fazu plasirali su se Makabi, Žalgiris, Partizan mt:s i Kaha Laboral. Himki i Prokom nemaju izglede da prođu dalje.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC