• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani brane svjetsku titulu u basketu

Trojac iz Banjaluke braniće u Kini titulu svjetskog prvaka u uličnom basketu osvojenu prošle godine.

 Banjalučani brane svjetsku titulu u basketu Izvor: MONDO

Davor Vučković, Žarko Milaković i Miloš Galić će 28. i 29. decembra u kineskom Guang Zou braniti titulu svjetskog prvaka, a ove godine, osim njih, među 20 ekipa na svjetskom prvenstvu naći će se još jedna ekipa iz grada na Vrbasu.

To je ekipa koju čine Igor Džinkić, Siniša Protić i Zvjezdan Jakovljević, koji su ove godine trijumfovali na uličnom basketu u Banjaluci koji je organizovala agencija "Basket bam".

"Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku da branimo titulu, a nadam se da ćemo uspjeti da je odbranimo. Prošle godine smo za sve protivnike bili nepoznanica. Nisu čuli za nas, a kamoli da su znali da znamo da igramo. Bili smo veliko iznenađenje i mislim da su nas potcijenili. Sada će situacija biti drugačija. Volio bih da se u finalu sastanemo sa našom drugom ekipom", rekao je Vučković, prenose „Nezavisne novine”.

Finale banjalučkih ekipa priželjkuje i Protić.

"Mi smo novi i čast nam je što ćemo predstavljati grad i RS. Takođe, nadam se da ćemo se prikazati u najboljem svjetlu. Konkurencija će biti žestoka, ali pošto će se turnir igrati tokom samo dva dana mislim da tu neće biti presudan kvalitet već neka naša balkanska sposobnost".

Milaković je rekao da će pomoći drugarima iz druge ekipe s ozbirom na to da prvi put odlaze na ovo takmičenje.

"Velika je čast za našu malu državu i naš grad što ćemo nastupiti na tako velikom takmičenju. Prošle godine smo ostavili jako dobar utisak i na osnovu toga smo dobili ponovo poziv. Vjerujem u dobar rezultat, a mislim da će koncentracija i doza sreće biti presudni", dodao je Milaković.

"Mi ćemo na ovom takmičenju nastupati samostalno kao RS, uz ostalih 15 zemalja. Ovi momci su prošle godine na pravi način predstavili Banjaluku i uz našu saradnju sa Svjetskom federacijom u uličnom basketu omogućili nam da imamo i drugog predstavnika ove godine, a to je pobjednik našeg turnira", rekao je Aleksandar Vranješ, predstavnik agencije "Basket bam".

Naredne godine Melburn bi trebalo da bude domaćin zavrŠnog turnira, ali postoji mogućnost da to bude Banjaluka.

"Dobili smo ponudu da Banjaluka naredne godine bude domaćin finalnog turnira, ali ćemo o tome više razgovarati u Kini gdje ćemo da vidimo šta sve moramo da uradimo da bismo ugostili najbolje takmičare. Ukoliko bismo organizovali turnir, bila bi to još jedna prilika da se Banjaluka nađe na sportskoj karti svijeta", rekao je Vranješ i dodao da će najvjerovatnije kombinovana pionirska selekcija iz Banjaluke naredne godine nastupiti na turniru u Parizu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC