• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odvratna utakmica Partizana, najgora poslednjih godina": Lončar optimista posle Krke, crno-beli će preokrenuti sezonu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sportski direktor Partizana je opširno govorio o trenutnoj situaciji u klubu posle ubedljivog poraza u Sloveniji.

 "Odvratna utakmica Partizana, najgora poslednjih godina": Lončar optimista posle Krke Izvor: MN PRESS

Teška sedmica je iza košarkaša Partizana.

Nakon poraza u poslednjoj sekundi u meču Evrokupa u Francuskoj, crno-beli su bili potpuno razbijeni u Sloveniji.

Možda će vas zanimati

Partizan je od Krke izgubio 50:69, što je bio jedan od najlošijih rezultata tima u poslednjoj deceniji, a sada je o svim dešavanjima u i oko kluba govorio sportski direktor kluba Nikola Lončar.

On je gostujući u emisiji TV Arenasport govorio o vrlo ubedljivom porazu protiv Krke, ali i o celokupnoj sezoni koja Partizanu do sada ne i na ruku.

Crno-beli su već upisali šest poraza u ABA ligi i nalaze se u teškoj poziciji u borbi za plej-of.

"Od početka nismo u sjajnoj situaciji i nismo očekivali da ćemo ovako da krenemo u sezonu. Moramo da nastavimo da igramo i da u hodu menjamo stvari i napredujemo", počeo je Lončar na TV Arenasport.

"Zadnja utakmica je bila katastrofalna, jedna od naših najgorih utakmica u poslednjih nekoliko godina i najgora ove sezone. Nismo ispoštovali dogovore pred utakmicu i nismo dobro odigrali. Ne bih da analiziram mnogo, nema šta da se analizira, jer je bilo sve jasno i bila je stvarno odvratna utakmica u kojoj smo izgubili", iskreno je govorio sportski direktor crno-belih.

Lončar se detaljnije dotakao meča protiv Krke.

"Loše smo otvorili utakmicu od početka, nismo imali inicijativu, prepustili smo je njima i oni su bili vrlo dobri za tri poena. Dali su devet trojki za poluvreme, mi smo imali 0/10. Znamo šta se dešava kada se loše otvori i kad stvari tako krenu. Nismo odradili naš deo posla i bili smo kažnjeni tim porazom od 20 razlike."

Partizan je ove sezone upisao više poraza nego što su očekivali pred početak sezone, a Lončar se dotiče i onoga što čeka ekipu u narednom periodu.

Izvor: MN PRESS

"Svaki poraz loše utiče na ekipu, pogotovo u Partizanu gde svaki meč ulazimo da dobijemo. Nekad više boli poraz od jednog poena nego od 20 poena razlike. Nismo krenuli u sezonu kako smo planirali, posebno od te utakmice u Badaloni kada smo imali veliku prednost. I u produžecima smo gubili mečeve po pola koša, uvek je bilo neizvesno osim ova poslednja utakmica. Imaćemo sada mali broj utakmica u narednom periodu, imaćemo 10 dana da se spremimo za utakmice zbog ovog istupanja Primorske iz ABA lige."

Lončar je optimista po pitanju drugog dela sezone.

"Iskoristićemo ovu nedelju da analiziramo te situacije koje su nam se dešavale. Iskoristićemo da se posvetimo tome i vidimo kako da što bolje izađemo iz ove situacije. U ABA ligi se borimo i ne smemo da izgubimo skoro nijednu utakmicu do kraja i želimo da odemo u top 16 Evrokupa. Naravno da sam optimista, ja sam uvek optimista, možemo da se izborimo sa ovom situacijom, radićemo i bićemo pošteni prema sebi i pokazaćemo da li smo i koliko smo napravili dobar plan za utakmice koje nam predstoje."

Sportski direktor Partizana se dotakao i činjenice da ekipa nije mogla da se osloni na pomoć navijača zbog pandemije korona virusa.

"Neću da tražim alibije u onome što se desilo kada smo izgubili u tim mečevima, te povrede i nedostatka kontinuitetta, ove situacije koja nije normalna. Sredinom marta smo prekinuli sezonu, jedva smo čekali da sve prođe i sve je bilo presečeno. Jedva smo čekali novu sezonu, rekli smo da nije bitno hoće li biti publike. Ali mislim da je publika ključ u svemu tome. Situacija je nikad viđena i jako čudna. Publika i ljudi koji dolaze, pogotovo u našoj situaciji... Kad je puna Arena i kad dolaze ljudi, igramo sa šest igrača. Imamo najviše naivjača i kao gostujuća ekipa u ABA ligi i to psihički "ubija". To je viša sila koja mora da prođe jednog dana, a kada će, ne znamo... Moramo da uradimo sve što možemo da bismo našli dobar ritam i da se ta sezona okrene na bolje. Mislim da imamo kapaciteta za to i verujem da ćemo to i uraditi."

Lončar je bio upitan i po pitanju grupe koju je Partizan dobio u Top 16 fazi Evrokupa. Crno-beli će igrati u grupi sa Lokomotivom Kubanj, Trentom i Levaloom.

"Nismo u situaciji da možemo da kažemo da li je grupa teška ili ne. Posle svega što se izdešavalo, u zadnje vreme smo imali dobrih utakmica, pobedili smo Uniks i Huventud kod kuće. Mogu da kažem da takozvanim "odustajanjem" Unikahe i utakmice koju su izgubili od Ulma, vidim malo lakšu grupu u odnosu na ono što je moglo da bude sa Unikahom u toj grupi. Metropolitan je dobra ekipa, poznajemo tu ekipu i mislim da možemo da budemo Partizan koji može da se takmiči sa svakim. To nije diskutabilno, ali Tto 16 je mnogo daleko od nas, hajde da počnemo prvo od ABA lige. Imamo Split, Borac iz Čačka... Ovo je sada za nas dan po dan, nije utakmica po utakmica. Svaki dan kad dođemo na trening se pitamo samo da li neko ima simptome i slično... Ali ne tražimo alibi u tome", zaključio je Nikola Lončar.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC