• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman: Drugo mjesto - veliki motiv

Košarkaši Partizana mt:s u dobrom raspoloženju poletjeli za Vitoriju, gdje će gostovati Kahi Laboral (četvrtak, 20.45) u posljednjem kolu A grupe Evrolige.

 Kecman: Drugo mjesto - veliki motiv Izvor: MONDO

Olakšavajuću okolnost za prvaka Srbije predstavlja to što je plasman među 16 najboljih ekipa kontinenta već obezbijeđen, pa neće igrati pod imperativom pobjede.

"Bićemo rasterećeniji, ali će utakmica opet biti jako teška. Kaha je odličan tim, koji se vratio u formu, a mi smo svjesni da pobjedom možemo i do drugog mjesta na tabeli, pa ćemo dati sve da to i uradimo", rekao je bek Dragan Milosavljević.

"Vrlo je bitno to što smo se plasirali u Top 16 prije posljednjeg kola, ali i ovaj meč je važan, jer drugo mjesto stvarno mnogo znači za predstojeći žrijeb. Idemo u Vitoriju da odigramo najbolje što možemo", dodao je Dušan Kecman.

Partizan mt:s je u dosadašnjih devet kola Evrolige ostvario pet pobjeda. Na posljednja dva gostovanja, međutim, pretrpio je teške poraze. Od Himkija je izgubio rezultatom 92:65, a od Makabija 76:62.

"Imamo maksimalnu želju da popravimo utisak iz Moskve i Tel Aviva", istakao je Kecman, dok je Milosavljević podsjetio da ekipa ne briljira na gostovanjima ni u Jadranskoj ligi.

Problem je, između ostalog, slab procenat šuta, kako iz igre, tako i sa linije penala.

"Stvarno ne znam šta se to događa ove godine, jer mnogo radimo na tome na treninzima. Nadam se da će biti bolje u budućnosti", rekao je Milosavljević.

Kecmana loš učinak u tom elementu ne brine previše.

"Šut jeste loš i potrudićemo se da ga popravimo, ali nema potrebe da nas to opterećuje. Nisu to krucijalne stvari. I protiv Prokoma smo imali loš šut, pa smo pobijedili, jer smo pogađali kada je bilo najpotrebnije".

Ako Žalgiris (skor 5-4) u gostima pobijedi nemotivisani Himki, sigurno će zauzeti drugo mjesto u grupi, iza Makabija, jer ima bolji učinak u međusobnim mečevima sa Partizanom (5-4).

Partizan će u takvom scenariju ostati treći na tabeli, ako od Kahe Laboral (4-5) ne izgubi sa više od tri poena razlike.

Ako izgube i Žalgiris i crno-bijeli, naći će se u "krugu" sa Kahom Laboral i tada će Partizan biti četvrti.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC