• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Zgrabićemo svaku šansu

Trener Hemofarma nada se kvalitetnom pojačanju na poziciji centra i obećava žestoku borbu i u drugoj fazi evropskog takmičenja.

 Lukajić: Zgrabićemo svaku šansu Izvor: MONDO

Drugi put u posljednje tri sezone, Hemofarm je do plasmana u drugu fazu Evrokupa stigao preko direktnog konkurenta i na gostujućem parketu.

Januara 2009. je u posljednjem kolu savladan Nimburk, dok je ovog puta poraz od Asvela (81:80) bio ravan pobjedi, jer su Vrščani prošli dalje zahvaljujući boljoj koš-razlici u međusobnim mečevima.

"Svaka pobjeda u Evropi i svaki dalji plasman mnogo znače za Hemofarm i našu košarku. Naročito u današnje vrijeme, kada imamo velikih organizacionih i finansijskih problema", rekao je trener Željko Lukajić po slijetanju na aerodrom "Nikola Tesla".

Hemofarm je ljetos učestvovao u kvalifikacijama za Evroligu (za "pola koša" ispao od Albe u pretposljednjem kolu), ali sam Lukajić priznaje da nije oformljen tim koji bi mogao ravnopravno da igra u najjačoj konkurenciji.

"Krenuli smo u sezonu da vidimo šta možemo sa ovim mladim sastavom, dok se klub ne stabilizuje. Prolaz u drugu fazu Evrokupa je veliki uspjeh, pored Bešiktaša pojačanog Ajversonom, pored Getingena, koji je praktično američki tim i Asvela, koji je najveće ime francuske košarke".

Povrede Krstovića i Abdul-Hamida, nedavno Maraša i Božovića, a kao kulminacija odlazak Milana Mačvana u Makabi, sve su bile otežavajuće okolnosti na evropskom putu Vrščana.

"Uspjeli smo na tvrdoglavost, mladost i hrabrost. Treba sada ostati na zemlji i znati i dalje koliko objektivno vrijedimo. Nedostaju nam trojica centara, uključujući Mačvana koji je otišao i kojem želim svu sreću. Nadam se da ćemo pronaći neko kvalitetno rješenje, tako da ovi mladići dobiju sigurnost pod košem".

Protivnici u drugoj fazi biće Cedevita, kao poznanik iz NLB lige, ali i renomirani timovi kakvi su ruski Uniks i najvjerovatnije španska Gran Kanarija.

"U timu imamo sedam novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, ali sport je utakmica do utakmice. Treba iskoristiti svaki meč na najbolji način, nikada se ne predati i sticati iskustvo", istakao je Lukajić.

"Do početka druge faze ima skoro mjesec dana. Nadam se da ćemo se i mi popuniti, uigrati i proraditi sa našim inatom. Ako se ukaže šansa za još bolji rezultat, mi ćemo je zgrabiti, kao i do sada".

Mladi Danilo Anđušić proradio je u Vilerbanu i sa 20 poena bio najefikasniji u timu Hemofarma.

"Čestitam saigračima. Upali smo u krizu rezultata, nanizali četiri poraza u NLB ligi, ali ovaj od Asvela ne boli toliko, jer smo prošli u dalje takmičenje. Meni gode pohvale na prikazanoj igri, međutim, izdvojio bih našu kolektivnu igru i dobru odbranu u drugom poluvremenu, zahvaljujući kojoj smo stigli Asvelovih 14 poena razlike".

Anđušić je dodao da je bilo teško igrati bez stuba u reketu kakav je Mačvan.

"Bio je oslonac tima, glavni za sve. Moramo dalje bez njega i bez igrača koji su povrijeđeni, ali nadam se da ćemo (već u subotu protiv Krke) prekinuti lošu seriju".

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC