• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale: Mnogi hoće da budu selektori, pa i ja!

"Taj posao zanima i mene i Trifunovića i Pavićevića i Vujoševića i Pešića i bilo koga", tvrdi Đorđević, dok Srbija čeka Ivkovića.

 Sale: Mnogi hoće da budu selektori, pa i ja! Izvor: MONDO

Dok Srbija i dalje čeka odluku Dušana Ivkovića po pitanju toga da li želi, ili ne, da nastavi da radi kao selektor košarkaške reprezentacije Srbije, postavlja se pitanje: "A, šta ako poslije svega Duda ipak kaže da odlazi?"

Uz to, bliži se i najavljivana Izborna skupština Košarkaškog saveza Srbije, na kojoj bi trebalo da bude izabran nasljednik aktuelnog predsjednika Dragana Kapičića, promijenjena rukovodeća struktura, pa čak i Statut Saveza.

U svemu, u javnosti provejava konstatacija da bivši košarkaški asovi nisu zainteresovani da se late posla u posrnuloj Kući košarke, u kojoj sijaju još samo brojni trofeji.

Međutim, poslije nastupa u javnosti Dejana Tomaševića, koji je priznao da je zainteresovan za funkciju u KSS, "gdje i pripada", progovorio je i Aleksandar Đorđević. Legendarni košarkaš srpske reprezentacije, u intervjuu za "Politiku", poručio je:

"Predsjednik i selektor Saveza ne biraju se preko novina, tako što vas neko iz nekih razloga vidi kao dobro rješenje za to. Zna se kakva je procedura za dolazak na svaku funkciju, barem u ozbiljnim organizacijama, da se odrede kriterijumi i ponudi program a ne da se licitira imenima. To što je neko bio odličan igrač, kao što sam bio ja, a i još nekolicina iz moje generacije, ne mora ništa da znači za neki drugi posao", staloženo je u telefonskom razgovoru iz Milana, gdje živi, poručio Đorđević.

On smatra da to što je predsjednik KSS Dragan Kapičić izjavio da je spreman da mu ustupi fotelju, nije način da se izabere prvi čovjek organizacije.

"Siguran sam da bi nastala velika panika kad bih rekao da ću da dođem", kaže Đorđević.

"Ja sam, da podsjetim, ponudio recept za novi način organizacije Saveza prije tri godine, na mjestu gdje se to radi, smatrao sam tada da bih bio dobar generalni menadžer, ali me poslije toga nikada nisu pozvali. Objasnio sam im tada na koji način bih, preko svog imidža, sposobnosti i kontakata, donio novac u savez, uključivanjem velikih sponzora", navodi Đorđević i dodaje:

"Međutim, uvidio sam da mnogi još ne shvataju da najodgovornije funkcije u savezu ne mogu da se obavljaju volonterski, već za platu. Možda njima ne treba generalni menadžer, možda stvarno misle da i dalje možemo da opstajemo na nivou društveno-sportskih radnika. Uostalom, u svim ostalim federacijama postoje takvi profesionalci osim kod nas".



Đorđević smatra da i bi i neki od njegovih saigrača, pod određenim uslovima, bili spremni da se angažuju u KSS:

"Ako hoćete Bodirogu, ako vam se njegov program sviđa, onda to košta. Ne očekujete valjda da se Bodiroga, koji ima svojih obaveza, samo u slobodno vrijeme volonterski bavi Savezom. Ili si profesionalac ili ne radiš", jasno poručuje Đorđević.

On naglašava da nije tačno i to da "niko osim Ivkovića ne želi da se prihvati selektorskog posla":

"To apsolutno nije tačno. Taj posao zanima i mene i Trifunovića i Pavićevića i Vujoševića i Pešića i bilo kog trenera u Evropi. Ne bih volio da me bilo ko poslije ovoga i dalje poziva i nudi bilo šta, ako poziv ne dolazi od onih koji treba da pozovu. Niko od nas ne želi da se nameće preko medija. Zato sam rekao da je to šarena laža. U Savezima ne sjede Deda Mrazovi, koji nas posade na koljence i ispunjavaju nam želje", realan je Đorđević, koji je kao trener kratko radio u Armani Džinsu iz Milana.

Poručuje da nije digao ruke od trenerskog posla.

"Nisam. Zanima me trenerski posao".

Gdje sebe vidi kao trenera?

"Eto, opet se vraćam na isto. Opet to pitanje… Onaj ko postavlja ljude mora da ima odgovornost za to, a ne mi da se nudimo…", ostao je zakopčan Đorđević na kraju razgovora za "Politiku".

Pored svih košarkaških čuda koje je napravio, Đorđević je u finalu Evropskog prvenstva u Grčkoj 1996. godine, postigao 41 poen u pobjedi Jugoslavije nad Litvanijom, uz šut za tri poena 9/12.

Na našem web portalu www.mondo.rs možete da se prisjetite Đorđevićeve atinske bajke.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC