• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navaro "za prsa" pobijedio Teodosića

Bek Barselone Huan Karlos Navaro izabran je za evropskog košarkaša godine u anketi sajta Eurobasket.

 Navaro "za prsa" pobijedio Teodosića Izvor: MONDO

Miloš Teodosić pobijedio je Navara na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, a Navaro njega u meču za titulu klupskog prvaka Evrope.

Pošto su sabrali sve što su ta dvojica košarkaša uradila tokom 2010. godine, novinari eurobasket.com su minimalnu prednost ipak dali iskusnom Špancu, kojem je prva nagrada pripala drugi put zaredom.

Sedam godina mlađi Teodosić (23) izabran je u idealnu petorku u dvije konkurencije - svih igrača koji nastupaju u Evropi, odnosno Evropljana koji igraju na matičnom kontinentu i širom svijeta, prije svega u NBA ligi.

Prvu postavu igrača iz evropskih klubova čine Teodosić (Olimpijakos, Srbija), Navaro (Barselona, Španija), Linas Kleiza (Olimpijakos/Toronto Reptors, Litvanija), Viktor Hrijapa (CSKA, Rusija) i Aleks Marić (Partizan/Panatinaikos, Australija/Srbija).

Za igrače koji dolaze van Evrope našlo se mjesta tek u drugoj petorci, u kojoj su Bo Mekejleb (Partizan/Montepaski, SAD), Dejvid Logan (Prokom/Kaha Laboral, SAD/Poljska), Pit Majkl (Barselona, SAD), Erazem Lorbek (Barselona, Slovenija) i Tijago Spliter (Kaha Laboral/San Antonio Spars, Brazil).

Teodosić, Navaro i Kleiza takođe su članovi idealne petorke Evropljana na svim kontinentima, dok centarske pozicije zauzimaju NBA asovi Dirk Novicki (Dalas Maveriks, Njemačka) i Pau Gasol (LA Lejkers, Španija).

Košarkaš godine u toj konkurenciji je Pau Gasol.

U anketi su učestvovali samo eksperti i novinari sajta Eurobasket, uz obrazloženje da bi posjetioci sajta mogli da "poguraju" svoje zemljake ili omiljene igrače tamo gdje im objektivno nije mjesto.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC