• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crno-bijeli, ipak, četvrti

Košarkaši Partizana mt:s ubedljivo poraženi od Kahe Laboral u poslednjem kolu prve faze Evrolige - 87:71.

 EL: Crno-bijeli, ipak, četvrti Izvor: MONDO

Bilo je zabavno kalkulisati na kojoj poziciji bi crno-bijeli mogli da završe takmičenje u grupi A, ali se ispostavilo da nije bilo velike potrebe za tim.

Ostvarila se najnepovoljnija varijanta i Partizan mt:s je trećim uzastopnim glatkim porazom na evropskim gostovanjima zauzeo četvrto mjesto.

Slom Žalgirisa u meču sa Himkijem pokazao se nevažnim po prvaka Srbije, jer je u borbi za drugu poziciju Kaha Laboral slavila više nego dovoljnom razlikom - 87:71 (21:16, 20:14, 28:19, 18:22).

U krugu tri tima sa identičnim skorom u grupi (5-5) i u međusobnim susretima (2-2), Kaha Laboral ima najbolju, a Partizan najslabiju koš-razliku.

Žalgiris je, objektivno, gubitnik večeri, pošto je prokockao drugo mjesto, a Kaha Laboral dobitnik, jer je uprkos seriji od pet poraza - od trećeg do sedmog kola - postala vicešampion grupe, iza moćnog Makabija (9-1).

Španski šampion otklonio je sve dileme serijom od 17:2 na prelasku druge u treću četvrtinu. Kada je na semaforu bljesnulo 50:32 (24. minut), sve dalje bila je puka formalnost.

Tri i po minuta prije kraja zaprijetila je klasična katastrofa (83:57), Dušan Kecman je najzaslužniji što je ipak izbjegnuta.

Jan Veseli ubacio je 17 poena, uz perfektan šut za trojku 3/3, Nejtan Džavai 13, a Džejms Gist 11, uz deset skokova, po tri asistencije i ukradene lopte.

Bekovska linija opet je ostala bez pravog učinka u napadu. Da se Kecman nije probudio u samoj završnici, vrijedne pomena bile bi samo dvije trojke Pere Božića u prvom poluvremenu. Kapiten je, inače, zbog pet faulova morao na klupu već u 23. minutu.

Džerels je završio meč sa dva poena (i tri asistencije), Klobučar takođe sa dva, Milosavljević sa nulom.

Mora se priznati da igra do 18. minuta i rezultata 33:30 nije bila loša, posebno u fazi odbrane, gdje su crno-bijeli već tada imali čak pet blokada i ostavili Mirzu Teletovića bez postignutog poena.

Međutim, faul Katića u napadu i promašen zicer Džavaija uveli su ekipu u crnu seriju, dok su na drugoj strani neumoljivo pogađali Pape Sou, Bred Oleson (koš i dodatno bacanje) i Fernando San Emeterio, koji je uz zvuk sirene koja je označila kraj poluvremena dao trojku za "plus 11" - 41:30!

Teletović je u nastavku izrastao u prvog strijelca svog tima sa 17 poena, dok su San Emeterio i Oleson postigli po 14. Zanimljivo je da Nemanja Bjelica nije ulazio u igru, ali jeste golobradi centar Dejan Musli.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC