• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska protiv Srbije za pomoć Kraljevu

Košarkaši Republike Srpske i Lige Srbije sastaće se u nedelju (13.30 h) na tradicionalnom "Košarkaškom saboru" koji organizuje KS RS. Ovog puta sav prihod ide Kraljevu.

 Srpska protiv Srbije za pomoć Kraljevu Izvor: MONDO

Revijalna utakmica će biti odigrana u dvorani u Laktašima (na fotografiji), a u pauzi između dva poluvremena biće održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju "trojki". Prije susreta biće proglašeni najbolja košarkašica i košarkaš RS za 2010. godinu.

"Biće ovo propaganda košarke i bez obzira što je utakmica revijalnog karaktera prilika za dokazivanje igrača",
rekao je selektor Srpske Drago Karalić za "Nezavisne novine".

Karalić, trener Borac Nektara, i njegov pomoćnik Goran Sladojević, šef struke Mladosti iz Mrkonjić Grada, imaće na raspolaganju 12 igrača i dve rezerve.

"Ekipa je dobra. Počeli smo sa 18 igrača, a vodili smo se putem da mlađe igrače afirmišemo kroz sabor. Oni će imati motiv za dokazivanje u utakmici koja ima humanitarni, ali i košarkaški značaj. Biće to prilika da igrači vide gdje su pojedinačno i u odnosu na Ligu Srbije, koja ima dosta perspektivnih i mladih igrača. Nadam se da će se svi odazvati, da ćemo da pružimo maksimum i da će publika doći u što većem broju u Laktaše. Vjerujem da ćemo svi uživati u košarci", dodao je Karalić.

Za nastup u selekciji RS pozvani su: Filip Adamović, Miloš Trikić, Nemanja Vranješ, Siniša Kovačević (Borac Nektar), Vedran Vučenović (Igokea), Nikola Đurasović, Igor Josipović (SL IAT Leotar), Milan Kezić, Miloš Komatina, Dragan Đuranović (Mladost), Goran Kovačević (Rudar), Dragan Tubak (Basket, Beograd), a rezerve su Igor Vuković (Slavija) i Srđan Stanić (Slavija).

Selektor Lige Srbije Boško Đokić (FMP) i njegov pomoćnik Marko Ičelić (OKK Beograd) u tim su uvrstili: Filipa Čovića, Andreju Milutinovića, Nikolu Markovića (FMP), Slobodana Dunđerskog, Dragana Mitrovića (OKK Beograd), Stefana Sinoveca, Dragana Kruščića, Stefana Balmazovića (Metalac), Maksima Kovačevića (Superfund), Duška Bunića (Novi Sad), Nenada Šulovića (Napredak), Stefana Jelovca (Mega Vizura), Milana Janjuševića (Crnokosa) i Nikolu Mićevića (Sloboda).

"Prihodi od sponzora i donatora biće upućeni građanima Kraljeva, koje je u novembru pogodio zemljotres. U Srbiji su odigrane mnoge utakmice za pomoć Kraljevu i mi sada nastavljamo taj trend", rekao je Boris Spasojević, član Predsedništva KS RS.

Kao specijalni gosti u Laktaše će doći Zoran Gavrilović, generalni sekretar KS Srbije, i Dejan Tomašević, bivši reprezentativac.

(MONDO, foto: Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC