• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Jovanović: Jeste uspjeh

Trener Partizana mt:s smatra da je napravljen uspjeh plasmanom u TOP 16 fazu Evrolige, iako to nekima izgleda "normalno". Džerels ima povjerenje i podršku.

 Vlada Jovanović: Jeste uspjeh Izvor: MONDO

Partizan mt:s je nastavio evroligašku čaroliju. Iz godine u godinu crno-bijeli mijenjaju tim, ostaju bez glavnih poluga, ali opet, nekako, prave podvig za podvigom u duelima sa mnogo skupljim i realno, kvalitetnijim timovima.

Do sada je ta "čarolija" ili "magija" pripisivana Dušku Vujoševiću. Ali, izgleda da u Humskoj ima još "mađioničara". Sada taj status ima Vlada Jovanović.

Ovaj 37-godišnji Čačanin dobio je težak zadatak da nastavi tamo gdje je stao Vujošević. A to je, priznaćete, gotovo nemoguća misija. Ipak, nekako je "plivao" kroz početak sezone, bilo je uspona, padova...

Jovanović smatra da je plasman Partizana mt:s u TOP 16 fazu Evrolige uspjeh, iako to nekima može da izgleda "normalno", gledajući šta su sve crno-bijeli uradili prethodnih sezona.

"Možda nismo opravdali očekivanja armije navijača, ali je moje mišljenje da je naše dosadašnje učešće sa pet pobjeda i poraza, jako dobar rezultat. Ne tražim alibi za naše partije koje nisu bile na nivou Evrolige, ali moram da podsjetim da smo pobijedili prvaka Španije Kahu Laboral, Žalgiris koji je potpuno druga ekipa i do smjene trenera najveće iznenađenje Evrolige. Ostavili smo iza sebe Himki koji ima budžet veći od 40 miliona i Prokom koji takođe raspolaže ogromnim sredstvima. Dakle, moram da budem zadovoljan", rekao je trener crno-bijelih, prenosi beogradska sportska štampa.

Za razliku od prethodnih godina kada je na početku sezone imao kompletan tim, ove sezone igrači su dovođeni kada su lige već počele. Došao je Oliver Lafajet, potom Džejms Gist, u međuvremenu je Lafajetu dat otkaz, doveden je Kurtis Džerels, koji (još) nije pokazao kvalitet koji se od njega očekuje.

"Promijenili smo već tri plejmejkera, po tome sigurno ne ličimo na Partizan iz prethodnih sezona. Željeli smo da nađemo najbolje rješenje i nadam se da smo uspjeli. Sigurno je da je Džerelsu potreban period adaptacije i na moju podršku sigurno može da računa. Koliko će trajati taj period i da li će se on uklopiti na pravi način, zavisi najviše od njega", kaže Jovanović.

On ima potpunu podršku svih struktura kluba, što i jeste jedan od zaštitnih znakova crno-bijelih svih prethodnih sezona i na čemu je izgrađen decenijski uspjeh i dominacija.

"Pet godina bio sam uz Duška Vujoševića. Ali, posao prvog trenera Partizana je izuzetno težak, za koji je neophodno veliko iskustvo, zbog čega se zahvaljujem ljudima iz kluba što su čvrsto stajali i stoje iza mene".

Šta se može od Partizana očekivati u TOP 16 fazi Evrolige i da li imaju neki imperativ?

"Pred Partizanom uvijek stoji imperativ pobjede, zbog vjernih navijača, prvenstveno na našem terenu.Ne mogu da kažem da je obaveza da nekog pobijedimo, jer se 'pitaju' i druge, jake ekipe, ali u Partizanu se podrazumijevaju maksimalno zalaganje i odnos", rekao je Jovanović.

A to maksimalno zagalanje i odnos sasvim sigurno nisu onih 20-ak minuta u duelu sa Kahom Laboral.

"U Evroligi, čim zaspiš na jedan minut, kraj je priče...", upozorava Jovanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC