• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Rimejk" finala za kraj godine

Cibona dočekuje Partizan mt:s (20.15) u posljednjoj utakmici 13. kola NLB lige. Oba tima drastično izmijenjena u odnosu na nezaboravni aprilski meč.

 NLB: "Rimejk" finala za kraj godine Izvor: MONDO

Osam mjeseci i tri dana poslije "Kecmanovog finala" u Zagrebačkoj areni, košarkaši Partizana ponovo će gostovati Ciboni.

Pobednika je nezahvalno prognozirati, ali se unaprijed može konstatovati da naredna utakmica - po količini emocija i drame - neće biti ni blizu aprilskoj, kada je Dušan Kecman pokazao da je u košarci i 0,6 sekundi dovoljno za preokret.

Aktuelni sastavi Cibone i Partizana imaju malo zajedničkog sa timovima koji su zajedno priredili publici najluđe momente u prvoj deceniji postojanja Jadranske lige.

Umjesto revanša, odnosno reprize finala, gledaćemo samo "rimejk", u kojem će obje ekipe tražiti šansu da se rehabilituju za posrtanja u dosadašnjem toku sezone. Da to neće biti "sudar titana" vidi se iz podatka da je Cibona (5-7) probila, a Partizan (6-6) izjednačio kvotu poraza iz prethodne NLB sezone, iako aktuelna nije stigla ni do polovine!

Podsjetimo da su proljetos i "cibosi" i crno-bijeli došli na Fajnal for sa skorom 20-6.

Ako uporedimo sastave timova, vidi se i zbog čega je tako. U odnosu na finale 2009/10 i jednima i drugima nedostaju po osmorica igrača, uz napomenu da je Leon Radošević povrijeđen, a Aleksandar Mitrović pozajmljen.

Na parket dvorane Dražen Petrović u utorak će sa domaće strane izaći Bojan Bogdanović, Goran Vrbanc, Toni Brnas i Tomislav Zubčić, dok su kod Partizana novi svi osim Kecmana, Petra Božića, Jana Veselog i Branislava Đekića.

Iz timova koji su 25. aprila odigrali 74:75 poslije produžetka, Ciboni danas "fali" čak 69 poena (Marko Tomas 31, Gordon 31, Udrih 5, Andrić 2 - preostalih pet ubacio je Bogdanović), a Partizanu 49 (Marić 14, Roberts 13, Rašić 11, Mekejleb 7, Vraneš 4 - strelci su bili još Božić 11, Veseli 8, Kecman 7).

Na klupama više nema Velimira Perasovića i Duška Vujoševića, umjesto kojih će se rukovati Zdravko Radulović i Vlade Jovanović.

Za razliku od Cibone, koja je zbog dugova otišla pod patronat Grada Zagreba i takmičenje u Evroligi završila bez ijedne pobjede (0-10), Partizan se može pohvaliti relativno stabilnom "krvnom slikom".

Igre, doduše, nisu na nivou iz prethodnih sezona, ali zato je tu plasman u Top 16 Evrolige i prilika da u nastavku regionalnog takmičenja mnoge stvari dođu na svoje mjesto.

Crno-bijeli sigurno žele da "okrenu list" već od gostovanja u Zagrebu. Cibona će takođe imati svoje motive, a biće i jača za veterana Gordana Giričeka (33), koji se poslije skoro deset godina vratio u matični klub.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC