• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Gist čestitao praznike "cibosima"

Partizan mt:s u posljednjoj utakmici 13. kola katastrofalno porazio Cibonu usred Zagreba - 85:55, uz 24 poena nezadrživog Džejmsa Gista.

 NLB: Gist čestitao praznike "cibosima" Izvor: MONDO

Aktuelni šampion NLB lige saplitao se na gostovanjima od početka sezone, ali je na ispraćaju 2010. godine smogao snage da održi čas košarke raštimovanom prvaku Hrvatske.

Cibona - Partizan mt:s 55:85 (8:16, 19:30, 18:20, 10:19).

Crno-bijeli su prekinuli seriju od pet poraza van Pionira, prvi put ove sezone vezali dve pobjede u NLB ligi i prvi put otišli iznad 50 odsto uspješnosti.

Sa skorom 7-6 nalaze se na diobi šeste i sedme pozicije sa Zagrebom, dok je Cibona (5-8), poslije trećeg uzastopnog poraza, samo korak ispred "fenjeraša" Zadra i Crvene zvezde!

Završnica ove utakmice bila je potpuna suprotnost drami viđenoj u finalu prethodnog ciklusa NLB lige.

Umjesto trojke Bogdanovića i Kecmanovog odgovora duboko sa svoje polovine, publika je gledala razigravanje Partizanovih mladića Đekića i Jaramaza, Džavaija kako po drugi put promašuje zakucavanje, dok se iz nekog ćoška dvorane Dražen Petrović čulo: "Zdravko, odlazi" - parola upućena treneru domaćih Raduloviću.

Junak ovog trijumfa crno-bijelih u tim trenucima se uveliko "hladio" na klupi. Džejms Gist dominirao je u svakom segmentu igre i sa 24 poena (šut za trojku 4/6) pokazao koliko ubojito oružje može da bude.

Partizan je stavio do znanja da je spreman za dobru partiju kada je poveo sa 9:0 i držao Cibonu bez pogotka pet i po minuta. U prvoj četvrtini je prednost održavana odbranom i poenima iz reketa, a onda je proradio i šut spolja.

Prvu trojku je u 12. minutu pogodio Džerels, proradio je zatim Klobučar, a kada je i Gist počeo da "sipa", zonska odbrana Zagrepčana se raspala u paramparčad. U 15. minutu bilo je nevjerovatnih 32:12, prije nego što se u strijelce upisao Gordan Giriček.

Njegov povratak je jedino što može da obraduje navijače Cibone, mada su mnogi Giričeka "pozdravili" zvižducima zbog neraščišćenih računa iz prošlosti. Doletjela je i čaša, čiji sadržaj nije bilo lako ukloniti sa parketa...

Crno-bijeli su se u takvom ambijentu odlično snašli. Igrali su svoju igru, trčali u kontre, bili raznovrsni u pozicionim napadima, dok je Cibona kuburila i sa izvođenjem slobodnih bacanja (promašivala po pet zaredom!), a njen najbolji strijelac Bojan Bogdanović čekao na prvi koš iz igre do 27. minuta.

Da domaćin neće izbjeći slom, postalo je jasno početkom posljednje četvrtine, kada su Lučić i Džerels poentirali uz dodatna bacanja, a Klobučar pogodio trojku za 75:50. Na "plus 30", za Partizanovu najubjedljiviju pobjedu svih vremena u Zagrebu, zaokružio je Raško Katić.

Za crno-bijele je ovo tek početak serije teških gostovanja, pošto na Božić igraju u Podgorici, a tri dana kasnije u Vršcu.

CIBONA: Giriček 13 (4sk, 3as), Stipčević 3, Bogdanović 8, Brnas, Lalić 2, Zubčić 13 (7sk, 3ukr), Krstanović, Vragović 2, Smajlagić, Vrbanc 5, Radošević 5 (6sk, 4as), Krapić 4.

PARTIZAN MTS: Džerels 13 (5sk, 4as), Kecman 5 (4sk, 3as), Klobučar 9, Jaramaz 2, Lučić 5, Milosavljević, Katić 8 (6sk), Džavai 16, Božić, Gist 24 (6sk), Veseli 3, Đekić.

REZULTATI 13. KOLA:

Cibona - Partizan mt:s 55:85
Nimburk - Budućnost 74:87
Igokea - Cedevita 80:89
Krka - Hemofarm 90:70
Crvena zvezda - Zagreb 89:82
Radnički - Olimpija 74:93
Zadar - Široki 74:80

TABELA: Budućnost 9-4, Olimpija 9-4, Krka 8-5, Cedevita 8-5, Široki 8-5, Partizan mt:s 7-6, Zagreb 7-6, Hemofarm 6-7, Radnički 6-7, Igokea 5-8, Cibona 5-8, Nimburk 5-8, Zadar 4-9, Crvena zvezda 4-9.

PAROVI 14. KOLA: Igokea - Olimpija, Cibona - Hemofarm, Krka - Široki, Crvena zvezda - Nimburk, Zadar - Cedevita (5. januar), Budućnost - Partizan mt:s (7. januar), Radnički - Zagreb (19. januar).

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC