• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koš godine? Znate i sami...

Od "malog miliona" koševa postignutih u 2010. godini, jedan se bitno razlikuje.

 Koš godine? Znate i sami... Izvor: MONDO

Postignut je u finalu NLB lige, sa 20 metara udaljenosti, za 0,6 sekundi koliko je bilo ostalo do kraja. To je bio koš koji je već proslavljenog šampiona Cibonu pretvorio u očajnog gubitnika pred svojim šokiranim navijačima, odnosno koš koji je donio Partizanu mt:s četvrtu uzastopnu titulu u regionalnoj ligi.

Kasnije, crno-bijeli su zaokružili fantastičnu sezonu sa tri trofeja, Kupom, NLB ligom, prvenstvom, ali i plasmanom na Fajnal for Evrolige.

U srijedu, na promociji klupskog kalendara za 2011. godinu, trener Partizana mt:s Vlada Jovanović naglasio da je koš Dušana Kecmana u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović", ušao u anale ne samo srpske i košarke na terenima sa prostora bivše Jugoslavije, nego i mnogo šire.

"Mnogo prija kada se bilo kom igraču tako nešto desi. Gledam ove slike iz kalendara, vraćaju mi se sjećanja kako je sve to izgledalo. I sada kada se upoznajem sa nekim ili kada me neko vidi pružaju mi ruku i govore: 'Svaka čast kako si to uradio'", naveo je dugogodišnji košarkaš Partizana Dušan Kecman.

Bek crno-bijelih osvrnuo se na godinu koja je na izmaku.

"Izuzetna godina što se tiče rezultata, osvojenih trofeja, plasman na Fajnal for u Pariz koji se dugo iščekivao... Godina koja će se dugo pamtiti u klupskoj istoriji. Svi igrači će pojedinačno biti srećni, jer ćemo jednog dana moći da kažemo da smo napravili veliki rezultat, posle 1992. godine, sigurno najzapaženiji", ocijenio je popularni "Kec".

On već razmišlja unaprijed i smatra da bi sva iskustva stečena do sada trebalo da budu primijenjena i u 2011. godini, kako bi se ponovili uspjesi.

"Ovo treba da bude potokaz kako bi trebalo da nastavimo da radimo i u narednoj godini. Uvijek je teže ponavljati velike rezultate, jer očekivanja podsvjesno budu ili ista ili rastu, a koliko je to realno, to je druga tema. Mi ćemo dati sve od sebe da odbranimo tri trofeja, a u Top 16 faze Evrolige da budemo ravnopravni u grupi", rekao je Kecman, koji će zajedno sa saigračima početkom 2011. godine saznati protivnike u drugoj fazi Evrolige.

I Kecman ističe da je, između ostalog, 2010. godinu obilježio odlazak Duška Vujoševića, ali da je Partizan mt:s dobio adekvatnog zamjenika na klupi. Vladu Jovanovića...

"Pored promjena u igračkom sastavu, ovo je svakako najveća promjena, da Dule Vujošević nije trener Partizana. Naslijedio ga je Vlada Jovanović, koji je dugogodišnji Duletov saradnik. Mislim da se i Vlada u toj ulozi bolje i bolje snalazi, on je maksimalno posvećen, mlad je trener, ambiciozan, samim tim svi zajedno rastemo uz nega. To će se tek pokazati kroz prave rezultate u narednoj godini", optimista je Kecman.

Jedna od najzaslužnijih za uspjehe Partizana u godini na izmaku, češki reprezentativac Jan Veseli istakao je da su njegovi saigrači i on zasluženo stigli do željenih rezultata.

"Kvalitet i dobar rad potvrdili smo i u novoj sezoni. Naš plasman među 16 najboljih evropskih timova nije bio plod slučajnosti", zaključio je Veseli.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC