• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: F4 iz 2010. je najveći uspjeh u istoriji

Trener Partizana smatra da je, s obzirom na promjene u košarci, učešće na posljednjem Fajnal foru veći uspjeh od osvajanja titule prvaka Evrope.

 Jovanović: F4 iz 2010. je najveći uspjeh u istoriji Izvor: MONDO

Vlada Jovanović će 2010. godinu pamtiti po lijepom. Kao pomoćnik Duška Vujoševića sa crno-bijelima je osvojio sve trofeje na domaćoj sceni, a u Evroligi je stigao do Fajnal fora.

Na polovini godine postavljen je za šefa struke, što nije očekivao, kako kaže. I kao prvi stručnjak nastavio je nisku uspjeha - doveo je Partizan do Top 16 faze Evrolige. Žali za lošim rezultatima u NLB ligi, ali najavljuje da će u 2011. biti bolji.

"Godina na izmaku je jedna od najuspješnijih u istoriji Partizana", počeo je mladi trener analizu.

"Veliki je uspjeh biti evropski šampion, kao što je Partizan bio 1992. Ali, od tada do 2010. mnoge stvari su se promijenile u evropskoj košraci. Jaz između klubova se povećao, prije svega što se tiče budžeta, pa zatim i igračkog kadra. Zato mislim da je učešće na Fajnal foru 2010. najveći uspjeh u Partizanovoj istoriji. To je prosto nestvarno. Klubovi protiv kojih smo igrali imaju 20 puta veće budžete", podvukao je Jovanović.


Na ovdašnjim terenima nema dileme šta je ostavilo najjači utisak.

"Drugi najjači utisak iz 2010. je učešće u finalu NLB lige i Kecmanov koš sa 20 metara. Ušao je u anale ne samo ovdašnje već i svjetske košarke".

Ipak, povratak na pariski Bersi, Fajnal for i polufinale protiv Olimpijakosa je neizbježno.

"Bili smo na jednu loptu od finala Evrolige, u kome bismo, siguran sam, pružili snažan otpor i do posljednje lopte bili konkurentni Barseloni. Ne znam šta bi tu odlučilo pobjednika. Pokazali smo da možemo da je pobijedimo".

Jovanović tvrdi da je bio iznenađen kada je postavljen za šefa struke poslije odlaska Duška Vujoševića.

"Svakom mladom treneru je cilj da sjedne na klupu Partizana. Kod nas, i u okruženju, ne postoji bolje. Nisam mislio da ću dobiti taj posao, mislio sam da će uhodani sistem nastaviti da radi".

A onda se prihvatio nezahvalnog posla. Od Partizana se očekuje mnogo, jer je prethodnih sezona postavio visoke standarde.

"Uslijedile su velike promene u igračkom kadru. Očekivali smo da ćemo imati kompletniji tim nego ikad prije, a dogodilo se upravo suprotno - pretrpili smo najveće promjene. Od stare postave su ostali samo Božić, Kecman i Veseli. Za ekipu od koje se očekuje uspješno učešće u Evroligi i NLB ligi - to je mnogo. Novi problemi su nastali i tokom sezone kada smo mijenjali roster. Tako se gubi hemija".

Uprkos svemu, Jovanović je doveo Partizan do Top 16 faze Evrolige.

"U Evroligi smo napravili skor 5-5 što je poslije svih promjena odličan rezultat.Imali smo dobrih, a bilo je i loših igara. Ali, na sve to, moram da budem zadovoljan".

U NLB ligi je bilo mnogo oscilacija.

"Moglo je i moralo je bolje. Neću da tražim alibi, trudićemo se da što više ličimo na 'stari Partizan".

S početka 2011. crno-bijele očekuje težak raspored.

"Slijede nam tri teška gostovanja u prva četiri kola. Tu treba da napravimo dobar rezultat".

Već 4. januara biće održan žrijeb za Top 16.

"O žrijebu ne razmišljam, ali svaki minut, svaki trening i svaki dan iskoristićemo da se spremimo da napravimo iznenađenje u Top 16. Pred našom publikom, dužni smo da budemo na visokom nivou. Rezultat neće zavisiti samo od nas, jer je to 16 najboljih ekipa Evrope i mnogo toga zavisi od protivnika", zaključio je analizu Vlada Jovanović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC